Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6839585 www.bgdnes.bg

Пернишкият Роналдо обръща разследването за кьотека

И биячът на Оливър Златков бит!

Медицински експертизи бавят обвиненията за мелето с Даниел Златков

Нова медицинска експертиза обръща разследването за мелето между бившия футболист Даниел Златков и опонента му Оливър Златков. Тя е назначена не на пострадалия, а на сочения за виновник ММА боец, прочул се като двойник на Роналдо.

Лекарите ще трябва да установят дали Даниел Златков не е по-пребит от фигуриращия като жертва 21-годишен рекордьор по набирания на Гинес. Както и да преценят, дали думите на Оливър за ритниците в главата и безсъзнанието отговарят на истината. Това съобщиха за "България Днес" от прокуратурата в Благоевград, която води досъдебното производство.

Реклама

Боят става в малките часове на 4 март пред местната дискотека "Елизиум". Златков е придружен от две дами, които са неволни свидетели на последвалото меле. ММА боецът и бивш футболист Даниел се спречква с 21-годишния Оливър и го поваля на земята. Версиите на двамата участници в схватката сериозно се разминават. Оливър твърди, че е млатен без милост и без причина, като българският Роналдо му нанесъл няколко удара с ръце в главата и тялото, които го довели до безсъзнание.

Соченият за нападател Даниел обяснява, че е реагирал в състояние на афект, защото Оливър го псувал и обиждал съпругата му. По думите му той самият изял няколко здрави юмрука от рекордьора. Казва, че бил предизвикан нарочно - младежът го дразнел и настоявал да си спретнат "ММА среща", за да стане известен.

Макар да няма повдигнати обвинения срещу Даниел Златков, той е категоричен, че до дело ще се стигне. Само че не е ясно дали той ще е на подсъдимата скамейка, или сюжетът ще се обърне. Защото лекарите са мобилизирани да установят кой от двамата е всъщност пострадалият и кой лъже за ударите.

Докато резултатите от експертизите на двамата участници в боя не са готови, прокуратурата е с вързани ръце. Експертизите ще кажат и дали Оливър е с лека или средна телесна повреда. Ако е с лека - ще трябва да води дело от частен характер. Ако е със средна телесна повреда - Даниел Златков може да бъде изправен пред Темида и да отнесе до 6 години затвор в най-лошия случай.

"Категорично заявявам, че нито веднъж не съм го ударил, нито съм обиждал съпругата му. Не съм го провокирал по някакъв начин. Той няколко пъти ме поваляше на земята, изправях се и заставах, без да му отвръщам на ударите. При ставането не отивах с агресия към него… всичко това го има на камерата и може да се види от записите", разкри в единственото си интервю след инцидента ММА боецът.

От прокуратурата разясниха, че са назначени и експертизи на видеозаписите.

Реклама

"Усещам силни болки в главата, в областта на скулите и челюстта от ритниците, имам болки в гърба и раменете, ребрата. Тренирам всеки ден по няколко часа, сега не знам точно колко време, но със сигурност повече от два месеца няма да мога да се възстановя, това е огромен проблем за спортното ми развитие”, не дава заден Оливер Златков, който смята да иска и сериозни обезщетения за неимуществените си загуби. Той твърди и че травмите му провалили новия опит за рекорд в набиранията за Гинес.

Разпитани са почти всички свидетели - очевидци на побоя, съобщиха още от прокуратурата. Сред тях са и три малки ромчета, които са разказали пред полицаите какво всъщност се е случило. Оливър обаче се опасява, че техните разкази не са достоверни, тъй като лесно могат да бъдат подкупени. Даниел Златков се опасява от същото за мургавите свидетели.

Курбан заради карък

Проблемите с ченгетата не са единственият дерт, който има българският Роналдо. 2018 започна каръшки за него, след като помля колата си във верижна катастрофа. За щастие не пострада, но возилото е смачкано до неузнаваемост. Това се случва малко преди дебюта на българския Роналдо в ММА и помрачава настроението му. След това през март е арестуван заради боя. Близки до Златков разказват, че бившият футболист е убеден, че е урочасан. Затова е решил да бори каръка с традиционни фолклорни методи. Ще прави курбан за здраве, на който ще покани само най-близките си.

Реклама
Реклама
Реклама