Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6860670 www.bgdnes.bg

Уловено е врачанското Неси

Чудовищният сом е разфасован на пържоли 

Чудовищно голям сом, придобил популярност като врачанското Неси, беше уловен!

Двуметровата риба тежи над 100 килограма, което й отрежда челно място в класацията на най-големите родни екземпляри. Няколко души са се включили в изваждането на чудовището от водата, тъй като е било непосилно за сам човек заради огромните размери на животното. След улова гигантската риба е била транспортирана до ресторант във Враца, който се намира край местно езеро.

Именно там местните жители успяха да зърнат врачанското Неси, което отказваше да се предаде и се бореше за живота си. Няколко часа след улова сомът продължаваше да мята огромното си туловище и търсеше варианти да се спаси в близкото езеро.

Реклама

Агонията му е приключила, когато готвачи са го обработили с ножовете си и са го разфасовали. През следващите дни месото на рибата ще бъде сготвено и врачани ще могат да похапнат от вкусния улов.

Великанският екземпляр придоби популярност като врачанското Неси заради размера и теглото си. Но рибата е далеч от мерките на оригиналното чудовище от шотландското езеро Лох Нес, което очевидци сравняват с динозавър.

Първото споменаване на Неси е през 565 г. от монах, който твърди, че е нападнат от него. Съвременният интерес към чудовището датира от 1933 г., когато няколко души уверяват, че са го виждали. Засега няма сигурни данни относно това, съществува ли реално това животно или не и за неговите класификация и вид, ако има такива. Според една от версиите Неси е воден динозавър, например плезиозавър. Други предположения са, че Неси е гигантска змиорка или есетра, както и че може да е примитивно китообразно с дълга шия или огромен тюлен.

Най-известната снимка, на която се твърди, че е заснето, е публикувана във вестник "Дейли Мейл" на 21 април 1934, а авторът й е Робърт Кенет Уилсън.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама