Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6898243 www.bgdnes.bg

Убиецът от Слънчака трепери от вендета

Убиецът от Слънчака Михаил Станчев се страхува от отмъщение! Той се надява зад решетките да се спаси от семейството на любимата си Симона Тодорова, която простреля в главата. Килърът Мишо и близките му допускат, че след време роднините на 22-годишното момиче и хората на убития бизнесмен Коста Николов-Миджурина ще поискат да отмъстят на стрелеца, научи "България Днес".

Засега няма данни за конкретни заплахи, обяви пред вестника адвокатът на Станчев - Красимир Кацарски. Защитникът не се противопостави вчера на искането на прокуратурата клиентът му да бъде оставен в ареста, но поясни, че решението не е от страх, а заради съдебната практика при подобни тежки престъпления.

Реклама

Самият Михаил призна пред съда, че е тръгнал към границата при Лесово, за да се предаде на по-безопасно място. "Не исках да се връщам в Бургас, защото ме беше страх какво ще се случи", признава стрелецът.

По пътя той се чул с брат си Николай, на когото признал за убийството. По думите на брата Мишо обезумял, защото не можел да удовлетвори желанията на блондинката, като поставянето на силикон.

"Чудя се как е възможно. Не мога да си представя, че съм стрелял срещу Симона, и не помня да съм го направил", обясни 37-годишният задържан. Той бе докаран вчера в Окръжния съд в Бургас при специални мерки за сигурност. Въведен е от охраната през подземния паркинг и ескортиран до залата на третия етаж, където се реши съдбата му. След близо 90-минутно заседание магистратите го оставиха в кауша.

Михаил Станчев е обвинен в умишленото убийство на хазартния бос Коста Николов-Миджурина и опита за убийство на Симона. Ако простреляното момиче издъхне, обвинението ще бъде променено. На този етап няма промяна в състоянието й, съобщиха от УМБАЛ - Бургас. То остава критично, с опасност за живота. Куршумът е поразил важни центрове в мозъка. Лекарите я държат упоена, като през различни интервали опитват да я събудят, засега без резултат.

Според запознати роднините на Симона ще се захванат със собствено разследване на случая от фаталната вечер на 2 юни. Още повече че баща й Тони Тодоров е дългогодишен шеф на полицията в Дряново, едва ли ще остави нещата така, коментират техни близки. Братът на простреляната, който носи името на баща им, е издирил във фейсбук профил на потенциалния стрелец, а през последните дни публикува снимки на пушки, тъй като е фен на лова.

Както стана ясно, килърът Михаил е работел като гард в едно от казината на жертвата си - Коста Николов, и двамата са се познавали. Мишо се забил със Симона в началото на май и стрелите на Купидон го поразили моментално. Апетитната блондинка започнала работа като крупие в игрална зала на Миджурина. Тя ту споделяла на Мишо, че шефът й я тормози, ту му признавала, че той й отправял покани за срещи.

Реклама

Във фаталната вечер Мишо искал да се види със Симона, но тя го отрязала, защото щяла да вечеря с боса. Оправдала се, че вече отказала няколко покани и трябвало да се реваншира. В дните преди инцидента Симона почти ежедневно е движела с началника си по тузарски заведения, като са се отбелязвали във фейсбук, сочат запознати.

Изпразнен пълнител

След като бил отрязан за среща, Мишо причакал възлюбената си близо до хотела й. Искал да попречи на виждането й с Миджурина. Затова извадил пищова си и го насочил към хазартния бос, който дошъл с колата си да я вземе. Тогава му прекипяло и изпаднал в бясна ярост. Надупчил Коста на решето, като изпразнил пълнителя си, а в целия си бяс прострелял и Симона, която точно излизала и крещяла: "Недей! Спри!".

Реклама
Реклама
Реклама