Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6945487 www.bgdnes.bg

Джизъса спасил руснак за Колизеума

Три години след вандалския акт в Рим

Колега играч от „Рубин“ е дращил глупости по древните стени, Георгиев го покрил пред куките

Благой Георгиев не е драскал по римския колизеум. Ходещата библия е прикрил свой колега футболист, който можел да пострада много сериозно. Истината за случката била разкрита от самия Благо пред богат руснак.

Реклама

Точно преди три години Джизъса се прочу с вандалския акт. Той беше задържан от полицията и принуден да пише обяснения, но се размина с по-сериозна санкция като глоба или затвор.

През лятото на 2015 г. Благо издейства от шефовете на своя тогавашен тим "Рубин" (Казан) почивка от няколко дни по време на предсезонната подготовка.

"Искаше да отиде в Рим, където по това беше Есмер за световното първенство по латино танци - разказа близкият довереник на Благо Наско Лазаров. - Заедно с него замина и руски футболист от неговия отбор. Двамата отиват на Колизеума заедно с половинките. Руснакът надраскал монумента. Когато дошли полицаите, Благо обявил, че той е направил вандалския акт, за да спаси своя колега. Руснакът нямал паспорт от Европейския съюз и можел да бъде жестоко глобен и дори да влезе в затвора."

Само половин година преди задържането на Благо 42-годишен руснак е пратен зад решетките за 4 месеца. Той отнася глоба от 20 000 евро. Две американки се разминават само с престой за една нощ в ареста.

Самият Благо признава за деянието и дори потвърждава в интервюта, че той е извършителят, за да покрие докрай братушката.

Реклама
Реклама
Реклама