Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7061121 www.bgdnes.bg

Митьо Очите се кипри с костюм в затвора

Несебърският Ал Капоне е само с 4 чифта гащи и чорапи в турския зандан "Малтепе"

С костюм в турския затвор се кипри арестуваният зад граница Димитър Желязков - Митьо Очите, научи "България Днес".

Реклама

Несебърският Ал Капоне е известен с афинитета си към марковите облекла и скъпите аксесоари. Сред любимите му одежди са тези на немския дизайнер Филип Плейн. Именно затова още при първото си посещение в истанбулския кауш негови близки го снабдяват с тениски и гащи от тузарската марка, любима и на родните плеймейтки, разкриват приближени до Митьо Очите.

Сред дрехите, които са доставени на Несебърския Ал Капоне зад решетките, са 4 ризи, 4 панталона и 2 сака, става ясно от информация на турския затвор "Малтепе", където е затворен Желязков. Очите също разполага с 2 пуловера за студените истанбулски вечери, чифт маратонки и зимни обувки. Бельото му е ограничено до 4 чифта гащи и точно толкова на брой чорапи. Предстоящите минусови температури Очите ще бори със зимна шапка и шал, в който може да се стопли само докато излиза на двора за разходка, разкриват от администрацията на зандана.

Според порядките на затвора "Малтепе" всеки затворник има право да получи дори вратовръзка, с която задържаният трябва да се приведе в приличен вид пред турските магистрати по време на делата срещу него. Накипрен с вратовръзка вероятно ще бъде и Желязков по време на процеса, на който до дни ще бъде решено да го върнат в България, за да бъде изправен пред родното правосъдие като ръководител на банда за наркотици, рекет и палежи.

По закон Димитър Желязков трябва да бъде върнат от Турция до 60 дни. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. По думите й процесът е задействан и всички необходими документи са изпратени в Турция.

"Ние не можем да поставяме срокове на чужда правна система, затова ще оставим турската държава да си изпълни процедурата. Законният срок е 60 дни, но дали това производство ще се развие в този период, по-кратък или дълъг, не знам", разкри говорителят на главния прокурор. До приключване на редакционния брой българската прокуратура все още не бе получила обратна връзка от турските си колеги дали има насрочена дата за делата за екстрадиция на Димитър Желязков.

Митьо Очите бе заловен на 3 август след вечеря в луксозен турски ресторант. Местни ченгета засичат лъскавата му кола пред петзвезден хотел. Преглеждайки записи от охранителни камери, разследващите разбират, че търсеният с червена бюлетина от Интерпол се укрива именно там и похапва сладко в тузарско заведение в близост. Полицаите изчакват Митьо да утоли глада си и го задържат по силата на европейска заповед за арест. Несебърският Ал Капоне е пратен в затвора "Малтепе". Останалите седем души, с които е заловен в Турция, са върнати няколко часа по-късно у нас. Сред тях са две атрактивни мадами, ексдепутатът от ДПС Несрин Узун и общинарят Бенчо Бенчев. Последният се сдоби с 2 обвинения за укриването на Очите в Турция и незаконни боеприпаси, открити в спалнята му.

Реклама
Реклама
Реклама