Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7169164 www.bgdnes.bg

Устата зяе срещу Криско

Рапърът Иван Динев е недоволен от тъпата музика и новите чалга бойз

Рапърът Устата словесно нападна колегата си Криско.

Иван Динев, както е истинското име на изпълнителя, възнегодува, че има чалга бойз (от англ. boys - момчета), скрити зад етикета "рапъри". През последните години Криско неведнъж е обвиняван, че рапърските му парчета звучат прекалено чалгарски. Тези нападки се засилиха, след като направи дует със Слави Трифонов, използвайки текст и музика на ретро чалга.

"Тръгвайки да пиша текста на новата ми песен "Дебел", си казах: "Аз защо не взема да си вкарам всички голове, които искат да ми вкарат, да взема да напиша малко самоирония, "много съм дебел, защо, защото не спряхте да ме храните". То е хем самоирония, хем атака. Идеята ми, когато правех това парче, беше много ясна. Исках да оставя всичко комерсиално настрана. Реших, че ще направя парче за мой кеф, така започва и текстът. С думичките по-нататък стрелям и предизвиквам новите актуални чалга бойз, скрити зад етикета "рапъри", изригна Устата, намеквайки за Криско като представител на новото музикално поколение.

Реклама

Самият Динев многократно е обвиняван, че е повече чалгар и по-малко рапър. Още преди години той направи дует със Софи Маринова, който стана мегахит. Впоследствие записа парчега и с други фолкаджии. Устата също така традиционно е водещ на концертите на "Пайнер", като следващата му изява ще е на 4 декември, когато ще е водещ на 17-ия рожден ден на ведомствената телевизия "Планета".

"Много се дразнех през последните години, когато казваха "Ето това е "чалга", а това тук, което е десет пъти по-тъпо и по-просташко понякога, е новата българска музика". В случая не защитавам нито попфолк изпълнители, нито стрелям срещу хип-хоп гилдията.

Става дума за съвсем друго нещо. Голяма част от продуктите, които излизат напоследък, са на много ниско ниво. И затова реших да им покажа всъщност какво е хип-хопът от един "чалга рапър" и накрая да видят как се римува с 8,9 срички в секунда. Така че край нас има много хубава българска музика и много тъпа българска музика. Това парче е срещу тъпата българска музика", аргументира се Устата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама