Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7398767 www.bgdnes.bg

Пенсионираха учителката крадла

След скандалния случай в 48-о ОУ

Родителите на измамените деца сезират ДАНС и прокуратурата

Учителката, която открадна пари за детска екскурзия, бе пенсионирана. Това се случи, след като "България Днес" даде гласност на скандалния случай от 48-о ОУ "Йосиф Ковачев" в София.

В началото на месеца ядосани родители алармираха, че децата им са върнати обратно от средата на пътя, вместо да отидат на предвиденото и платено зелено училище. Взетите пари за мероприятието внезапно изчезнали. Наша проверка и разследване установиха, че сумата е събрана от заместник-директорката на училището Румяна Илиева. Тя също се покри, а от пачките нямаше и следа.

Реклама

Оказа се, че Илиева вече не работи в школото. Тя се води пенсионирана. Директорката Даниела Костова е успяла да намери средства и е започнала да връща парите за екскурзията на разочарованите настойници. Сумата е в размер на 235 лева на дете. Самата Костова бе обещала пред нашата медия, че ще възстанови сумата и че крадливата й заместничка повече няма да работи в училището.

И до днес няма и следа от Илиева и тя е неоткриваема. Преди от училището официално обявиха, че зам.-директорката е хоспитализирана в "Пирогов" след опит за самоубийство с хапчета. Тя твърдяла, че имала здравословни проблеми с обезводняване. След случая с липсващите пари Румяна Илиева е изключила титулярния си мобилен номер и не може да бъде намерена, за да разкаже своята версия.

Самите родители са категорични, че няма да оставят случая без последствия, въпреки че вече са получили парите си обратно.

"Събираме нужната документация и подписка от потърпевшите. Ще подадем сигнал в ДАНС и в прокуратурата. Време е нещата в това училище да се оправят", коментираха възмутените майки и татковци на възпитаниците от 4 до 7 клас на школото.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама