Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7455089 www.bgdnes.bg

Вадят нож на Босия

Защитава деца от бесни кучета

Агресивен стопанин на огромно куче вади нож на Николай Коле-Босия, след което го замеря с паве. Случката се разиграва преди два дни в Борисовата градина по време на редовната разходка на дисидента в парка, който се движи усилено, за да възстанови проядените от гладната стачка мускули.

"С моя приятел Митко Кисьов - национален треньор по планинско бягане, се разхождахме и наблюдавахме тренировката на неговите състезатели, по-голямата част от които са деца. Изведнъж изскочиха 4-5 огромни домашни кучета, пуснати да тичат на воля и без намордници. Помолихме единия стопанин да ги върже, тъй като наоколо има деца и някое от тях може да ги нападне. В следващия момент той сякаш откачи, извади нож и го размаха пред очите ни. После грабна едно паве и го хвърли по нас", споделя с възмущение пред "България Днес" Босия. От разказа на дисидента става ясно, че те веднага подали сигнал на 112, като чак на третия път оттам благоволили да изпратят патрул. Мястото на инцидента е между руското посолство и Телевизионната кула. То е много популярно сред любителите ма спорта и професионалистите заради чистия въздух и прекрасните алеи. Докато полицаите пристигнат обаче, агресивният мъж вече е офейкал. Едно от децата от отбора по планинско бягане, което три пъти вече е нахапвано от куче, успява да заснеме с телефона си своеобразното нападение.

Реклама

"Това е проблем, който трябва да се разреши. Обръщам се към институциите да създадат организация за безопасност на състезателите и останалите граждани, както и да определят места и време за разходка на домашните любимци. Нека помислят как да организират наблюдение, за да санкционират собствениците на кучета, особено от едри и агресивни породи, за да се избегнат опасни инциденти", апелира Босия. Той споделя, че не животните са проблемът, а регулирането. Колев подчертава, че обожава кучетата.

"Цял живот съм имал куче, с изключение на времето, когато бях в затвора. И сега имам - любимия ми териер Чико, който винаги разхождам на повод, както е редно на оживени, особено с деца места", допълва още Колев.

Дисидентът все още се възстановява, след като прекрати най-дългата гладна стачка, правена някога у нас - 81 дни. По думите му органите вече функционират нормално, като единственият по-сериозен проблем остава изядените от глада мускули по тялото му. Колев се храни нормално, като почти всеки ден излиза на разходки.

На 31 август м.г. Босия прекрати продължилата близо 3 месеца гладна стачка. Той не сложи нищо в устата си в знак на протест срещу корупцията във властта и продаването на шофьорски книжки.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама