Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7512667 www.bgdnes.bg

Не съм сигурен дали погребахме Владимир Пелов

Година след убийството му бащата се съмнява

"Срещат ме хора и казват, че синът ми е жив", разкрива възрастният ботевградчанин

"Не съм сигурен дали погребахме сина ми. Ние сме родителите му, представят ни това нещо, а дали го приемаме или не, няма значение. На мен е казано, че е той, какво мога да направя?! На кого да се доверя? Щом е погребан, значи вероятно е бил той."

Реклама

Така несигурен Пело Пелов коментира пред "България Днес" упоритите слухове, витаещи из Ботевград, че синът му, беглецът от затвора Владимир Пелов, все още е жив.

Година измина, откакто трупът му бе намерен в центъра на Ботевград. Загинал е след смъртоносен дуел с кримката Марио Панчев-Дебелия, съобщиха тогава от полицията. Въпреки това местните продължават да говорят за него в сегашно време и никой не вярва, че е мъртъв.

"Първо на снимките, които публикуваха във вестниците, докато го издирваха след бягството от затвора, Владимир изглеждаше по един начин, после не. Аз не съм ходил вечерта на убийството, не съм участвал в разпознаването, викнаха майка му и брат му Стефан, защото аз не съм добре. Видях го единствено в ковчега, там беше оправен, изчистен, само лицето му се виждаше и беше с една дреха, с която беше на абитуриентския си бал - черно сако. Не съм го гледал съблечен, за да съм сигурен", обяснява Пело Пелов.

"Все още ме срещат хора, наскоро едни цигани от Осиковица, казаха ми: "Това не е бил твоят син!". Не съм аз човекът все пак, който трябва да каже дали е така", разказва почерненият родител.

"Въпреки всичко не се надявам да е жив, една година мина, а няма никаква следа от него. Не, не се надявам да е жив. За мен въпросът е приключен", признава с болка възрастният мъж.

Пело Пелов се чуди и на информацията, че след бягството от затвора седмици наред синът му и другият избягал затворник Радослав Колев са успели да се укрият в апартамента на бившата фризьорка Веселка Петкова в центъра на Ботевград.

Реклама

"Никога не съм виждал или разговарял с тази жена, при която се твърди, че са се крили. През времето, когато го издирваха, не се е свързвал с мен. Аз се изненадах, на мен никой нищо не ми каза. Чудя се с какво са се хранили тези хора. Къде Владимир се е къпал, кой го е преобличал? Нали трябва някой да изпере и дрехите", разсъждава възрастният мъж. Пело Пелов е категоричен, че откакто синът му е убит, и дума не е чул за другия беглец от затвора Радослав Колев.

"Другият човек, защото, когато стана, двама са били, като са избягали от затвора, за другия нищо не чух. Виж, как нищо не казват за другия! Дали е тук, дали е хванат, нищо не съм чул", чуди се Пелов-старши.

Хората в Благоевград имат своя версия за съдбата на двамата бегълци от затвора. Според съседка на родителите му Радослав Колев и Владимир Пелов са живи и здрави и отдавна са избягали в чужбина.

"Чувала съм, че на разпознаването в моргата майката на Владимир Пелов е казала, че не е синът й. По размери и външен вид. Едно куче да имате и го видите на улицата, ще го познаете, а какво остава за детето ви. Ботевград е клюкарски град, твърдеше се, че от полицията са й казали да не говори. Но никой не каза за ДНК изследването, потвърди ли се, че трупът на площада е на Пелов, или нещо друго?", коментира комшийката.

"Отиваш, взимаш труп от моргата и готово. На всичкото отгоре бил застрелян в лицето, обезформило се е. Всичко е много мистериозно", обяснява жената.

"Владимир Пелов беше много интелигентен. Успя да избяга през главния вход на затвора, никой не вярва, че ще отиде в центъра на града да се стреля с някой, след като го издирват от полицията", обяснява жената.

"Всичко беше като предварително подготвено, инсценирано. Все едно се снима филм. Всичко свърши със смъртта му, един мъртвец никой не го търси. Той може да си е навсякъде, с друга самоличност", обяснява съседката на Пелови в Ботевград защо никой не вярва, че Владимир е мъртъв.

"Никой не говори за него в минало време. Все едно е жив, ей там ще го срещне", категорична е жената.

Вече не е безстрашен

Не е безстрашен вече Владимир Пелов! На една от най-известните си снимки бандитът е облечен с тениска с надпис fearless. В превод от английски думата означава "безстрашен". Същият кадър е използван за изработка на надгробната му плоча. Там обаче надписът е променен, видя на място репортер на "България Днес".

Реклама
Реклама
Реклама