Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7862941 www.bgdnes.bg

Мис България Вселена Лора Асенова: Не водя война с никого

Няма изисквания за ръст на конкурса

КОЯ Е ТЯ

Лора Асенова е Мис Северозапад и последната носителка на титлата Мис България Вселена, а съвсем скоро ще представи България и на световния конкурс "Мис Вселена". Преди броени дни друга носителка на титлата "Мис Северозапад" - Инес Петрова, скочи на Лора Асенова с твърдението, че е излъгала за височината си и не отговаря на критериите за явяване на "Мис Вселена". Ще има ли война между миските в модната среда, как ще отговори на нападките родената и израснала в Бяла Слатина Лора и как се подготвя за световния конкурс - четете в следващите редове.

- Лора, след Мис Северозапад вече си и Мис България Вселена. Тежат ли тези корони?

Реклама

- Да си Мис България Вселена носи със себе си редица отговорности. Колко тежи короната, предстои да разбера, но знам, че е радост, отговорност и задължение към тези, които вярват в мен.

- Какви бяха емоциите около спечелването на последната и най-голяма засега титла?

- Чувството е невероятно. Еуфорията е голяма. Заливат те много положителни емоции. В професионален план се надявам да ми донесе нови ангажименти и нови възможности за развитие. В емоционален план това е едно огромно постижение за мен. То ме направи истински щастлива. Посвещавам тази победа на моя баща, който вече не е до мен, но винаги е вярвал в мен и ме е подкрепял по пътя ми. Знам, че сега много се гордее.

- Как върви подготовката за световната надпревара? С какво обмисляш да впечатлиш журито?

- Към всяко предизвикателство, стоящо пред мен, винаги подхождам сериозно и с много отговорност. Подготовката ми е доста сериозна, спазвам режим на хранене, тренирам редовно походка, сценично поведение и езиковите си умения. Ще замина с позитивна нагласа, готова да се справя с всичко по пътя си. Българките сме едни от най-красивите жени в света, притежаваме уникален чар и вярвам, че точно това ще ми помогне да впечатля журито.

- Мис България 2018 Теодора Мудева спечели титлата "Най-талантлива миска в света" на конкурс в Грузия с модернизиран фолклор на фона на латинотанц. Имаш ли скрити оръжия - народна носия, разказ за България, свой талант или нещо друго?

Реклама

- Ще има изненади на конкурса и впечатляващи тоалети на дизайнера Стоян Радичев, но засега ще ги запазя в тайна.

- Преди броени дни друга миска те нападна за височината, като твърди, че "не покриваш доста от критериите на "Мис Вселена". Какъв е твоят отговор?

- Разграничавам се от подобен тип коментари, които не носят в себе си истина. За незапознатите с конкурса "Мис Вселена" искам да изясня, че няма критерии за височина и отговарям напълно на всички изисквания. Професионално жури доказа това с избора ми за Мис Вселена България.

- Имаше твърдение за нетолериране на хиалурона в устните и скулите на световния конкурс за красота. Какъв е твоят коментар и щом тръгват на война срещу теб - ще я дадеш ли?

- Аз не водя война с никого. Не одобрявам писането на невярна информация по мой адрес, но съм по-заета да се подготвям за голямото приключение, което ми предстои, и да се радвам на подкрепата, която хората ми дават.

- Как си обясняваш напрежението и лицемерието в модните среди?

- За мен е необяснимо. Аз съм човек, вярващ в доброто у хората. Трябва взаимно да се подкрепяме и да се радваме на успехите си. Да загърбим злобата и омразата и да дадем гласност на любовта.

- В хубави и лоши моменти до теб е семейството ти и твоят дългогодишен приятел Петьо Шишков. Разкажи как се запознахте и какви са най-хубавите и щури моменти от вашата любов?

- Той е неколкократен републикански шампион по културизъм. Запознахме се именно във фитнеса. Благодарение на него се зароди и любовта ми към спорта. Обичаме да пътуваме заедно и да посещаваме екзотични места. Последните ни пътувания бяха до Тайланд и Бали. Успяхме да се снимаме с тигри, да ги погалим. Видяхме едни от най-красивите златни храмове на Тайланд. Потопихме се в екзотиката на Бали и местната култура. Научихме много за тях, хранихме рибки, видяхме как се произвежда най-скъпото кафе в света и още куп интересни неща.

- Родом си от Бяла Слатина и животът в Северозападна България не е никак лек. какво е да си най-красивата българка и да живееш в най-бедния район на ЕС?

- Искам да изкажа огромна благодарност именно към родния си град и община Бяла Слатина, защото те ме подкрепят изключително много и ми помагат в подготовката за предстоящия конкурс.

- Гласува ли на последните избори? Един от кандидатите за кмет на общината бе Ценко Чоков, но хората не му гласуваха доверие.

- Да, гласувах, защото всеки глас е важен. Въпрос на лична преценка, бих казала.

- Защо младите хора трябва да останат в България и родните си места?

- Ние, младите, сме бъдещето на България. Образованите, амбициозни, млади хора ще доведат страната ни до просперитет. Вярвам, че все повече млади ще се върнат в родината ни и заедно ще я направим по-добро място за живеене.

- Какво си пожелаваш?

- Здраве, късмет и любовта на хората да е винаги с мен!

Реклама
Реклама
Реклама