Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8032318 www.bgdnes.bg

Мисис България готви на пенсионери

Не само хубост, но и добро сърце 

Най-хубавата европейка Яна Средкова ще осигури храна и за Великден 

Най-красивата омъжена жена в Европейския съюз приготвя вечери за пенсионери в тежко положение.
Яна Средкова не само дефилира по модните подиуми, но и активно помага на хора със силно ограничени финансови възможности.
Носителката на титлата "Мисис България" се вдъхновява и организира благотворителен базар, на който събира средства и купува хранителни продукти, а отделно от себе си добавя вкусни гозби. Храната достига до 30 семейства и пенсионери, които живеят в населени места около София - Панчарево, Костенец, Герман и други, а Средкова лично закарва с храната си продуктите и се среща очи в очи с хората, на които помага в тежките зимни месеци.


Добрата инициатива вдъхновява най-красивата омъжена жена в Европейския съюз и тя е категорична, че ще осигури храна на изпадналите в затруднение хора и за Възкресение Христово. "Вярвам, че отново ще повторим инициативата за Великден, защото виждам, че хората са много щастливи. Видях в очите им и сълзи, и радост. Това ме вдъхновява да продължа да го правя", заяви Средкова, която е майка на три деца и собственик на ресторант. Именно оттам тя се запалва по любовта към готвенето и вярва, че споделената храна е още по-ценна и вкусна.

Реклама


Преди два месеца Средкова безапелационно грабна титлата в конкурса Mrs Europe 2019, който се проведе в началото на октомври на Канарските острови. Общо 25 участнички се бореха за престижното отличие, но само нашенката успя да стъпи на върха. След края на конкурса тя призна, че малко ще си почине от подобен тип изяви и ще се отдаде на странични занимания, сред които и благотворителността.
"Победата беше неочаквана за мен, тъй като конкуренцията беше много сериозна. Повечето участнички бяха с три деца и имат сериозни професии. Конкурсът тази година беше посветен на борбата с домашното насилие. Имаше дебати по темата, а всяка от нас изнесе доклад, като аз впечатлих журито с моя", разказа тогава Средкова.
Миската има и друга кауза, която също приема присърце. От години Яна се е посветила на каузата да помага на семейства с репродуктивни проблеми.

Зад гърба си тя има множество благотворителни кампании за набиране на средства, за да сбъдне най-съкровената мечта за всяко семейство - да има собствена рожба.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама