Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8035300 www.bgdnes.bg

Топнумероложката Йорданка Игнатова: Новата 2020 г. ще е разтърсваща

Годината дава приоритет на жената, майката, децата и техните права, сочи прогнозата

Разтърсваща и интересна ще е за българите новата 2020 година, показва хорарна карта на страната ни, изготвена от топнумероложката Йорданка Игнатова. Тя е известна със своите точни прогнози, които прави на базата на сложни изчисления въз основата на рождена дата и разположението на небесните тела.
"България е със Слънце в знака Телец и асцендент в Козирог. Очаква се една интересна година, защото, от една страна, тя е високосна, а, от друга - ще има 6 затъмнения - две повече от обичайното. Като едното ще съвпадне с лятното слънцестоене, което ще се осъществи в полето на десцендента на България. Високосна година, година на Луната и зодиакалния знак Рак. Лунните затъмнения ще бъдат свързани повече на емоционална основа, докато слънчевите ще са на действие и възможност за ново начало", казва Йорданка Игнатова. Предстоящите лунни затъмнения ще са на 10 януари, 5 юни, 5 юли и 30 ноември, а слънчевите - на 21 юни и 14 декември.
"Астрологично годината е на Луната, а нумерологично на Уран и Водолей. В картата на България знакът Рак е в полето на седми дом. Това са партньорските взаимоотношения", обяснява Игнатова и допълва: "Първото лунно затъмнение ще засегне този дом. Връзката между дом и семейство, тъй като бракът и къщовността са винаги заедно. За да просъществува основната единица на една страна - семейството, необходимо е да им е осигурено жилище. Вероятно ще бъдат облекчени младите семейства по отношение на кредити за жилища или други права по отношение на брака и жилището."
Слънчевото затъмнение през юни отново в Рак би трябвало да затвърди или въведе в законов ред тези нововъведения. Или периодът от януари до юни ще бъде в тази насока. Основна движеща сила могат да бъдат жените, майките, съпругите. Докато слънчевото затъмнение в знака на Стрелеца ще бъде ново начало за промяна в дейността на всички болнични заведения, както и законодателни промени в съдебната система.

Реклама


Годината дава приоритет на жената, майката, децата и техните права. Според прогнозата й след 30 години преход българският народ вече ще осъзнава своята същност, която ще прогресира в търсене на права, както и на отговорности от страна на управляващите.
"Ще има постоянно протести. Година на неочаквани, но дълго очаквани промени, които няма да минат без сътресения", предвижда нумероложката. Тя допълва, че в рождената карта на българския етнос преобладава земният елемент или има повече планети в земните знаци.
"На това може би се дължи пасивността на българина, да разчита на сигурното, да не обича промените и да чака подходящ момент за действие или да отлага. Има и планети във въздушните знаци - ние, българите, сме ученолюбив народ, но повечето говорим, отколкото да действаме. Необходим е огън - да се подсили огненият елемент. Както казах, годината е на Луната и знака Рак, който се свързва с дома, семейството, майчинството и четвърти мунданен дом. В картата на България четвърти дом е зает от знака Телец, а през 2020 г. ще бъде заето от знака Близнаци, но там ще транзитира Луната. Земеделието изпъква на първо място, засилва се интересът към земята и обработването й", прогнозира Игнатова. По думите й това ще засегне хранителната индустрия, строителството, ще се увеличи покупаемостта на жилища и ползването на кредити. Според хорарната карта особено внимание ще бъде обърнато на екологията - чистотата на въздуха и водата, залесяването на нови площи земя.
"През 2020 г. единствената планета в огнен знак ще бъде Меркурий. Тя е свързана с образованието, комуникациите, пътищата и всякакъв вид транспорт, управлява и знакът Дева - здравето. За да работим, трябва да сме здрави. През новата година планетата Меркурий ще има ретроградно движение в трите знака Рак, Скорпион и Риби, които са водни, и Везни, Водолей - въздушни. Което води до преразглеждане на стари въпроси, свързани с финанси, държавното управление, децата, здравеопазването, транспорта, пътищата и образованието", обобщава известната нумероложка.

Правителството оцелява, сменят министри

За да бъде стабилизирано правителството, ще има промени отново в някои министерства. Правителството ще устои и тази година, но вероятно ще има опити за импийчмънт на президента. Президентската институция вероятно ще настоява за свикване на Велико народно събрание, но това може да се осъществи през следващите избори, сочи астрологичната прогноза на Йорданка Игнатова.


Нейните анализи на хорарната карта на България показват, че: "Ще се потърси може би съдебна отговорност за извършени престъпления спрямо държавата и народа, както и големи корупционни сделки. Ще се сложи един край, за да започне ново начало в края на годината със съвпада Сатурн - Юпитер във Водолей, а той е свързан с новата епоха. Прогресивната Луна също ще навлезе в този знак. За да се случи това, няма да бъде без участието на народа. Търпението му прекъсва с преминаването на Луната в знака Водолей още през първите месеци на годината. Духът и духовността се променят прогресивно. Но най-важното, е, че може да се появи нов политически лидер, който може да бъде от зодиакалния знак Рак, асцендент Рак, луна в Рак или стелиум от планети в Рак", обяснява Йорданка Игнатова.


По думите й през 2020 г. на преден план и във фокус ще бъдат министрите, министър-председателят и президентът. Акцентът ще бъде търсенето на прозрачност и законност в тяхната дейност и изяви.
"Очаква се година на конфликти, на разкрития, търсения и промени. Ще има повишение на заплати и пенсии. Вихрите ще бушуват и в двете силни партийни формации, както и между двете институции - президентство и Министерски съвет. Възможно е да се стигне до наложителна промяна на конституцията, което от своя страна ще повдигне въпроса за Велико народно събрание. Но то няма да бъде тази година. Последният аспект на Сатурн с Юпитер ще се осъществи в края на годината, и то в знака на Водолея, когато страстите ще се уталожат и ще се стигне до демократично решение за другата 2021 г. Промяната в България досега вървеше с бавни темпове, но обстоятелствата ще ни принудят да я приемем, колкото и да сме консервативни, колкото и да не обичаме промените, колкото и да сме търпеливи", казва известната нумероложка.

Ретроградни Меркурий и Венера

Три периода на ретрограден Меркурий и един на ретроградна Венера ще има през 2020 г., които хората свързват със съдбовни промени или житейски затруднения.
Първият ретрограден Меркурий ще бъде от 17 февруари до 10 март. Той започна в Риби, в 2:53 ч., и приключва във Водолей, 5:48 ч. Вторият е от 18 юни в 7:59 ч. до 12 юли - 11:26 ч. в Рак, продължителността му е 25 дни. Третият ретрограден Меркурий ще бъде от 14 октомври до 3 ноември, като започва в Скорпион в 4:04 ч. и приключва във Везни - в 19:49 ч.


От 12 май до 25 юни планетата Венера ще бъде ретроградна в знака Близнаци, където по принцип тя е в картата на България. Необходимо е да се помисли за поощряването на раждаемостта. Могат да бъдат подновени нови договори за финансиране в образованието и грижата за децата. Възможно е да се увеличат някои заболявания с горните дихателни пътища или усложнения след тях.

Реклама
Реклама
Реклама