Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8889444 www.bgdnes.bg

Дясната ръка на Слави - Тошко Йорданов: Лекари убиха баба ми, приписаха й COVID-19

Това са глупости, отрича директорът на болница "Св. Пантелеймон" 

Надя ПАНКОВА

"Лекари убиха баба ми и записаха, че е починала от коронавирус, за да вземат пари по клинична пътека." Това разтреперан разказа пред "България днес" сценаристът и дясна ръка на Слави Трифонов - Тошко Йорданов.
Възрастната жена постъпва в ямболската болница "Св. Пантелеймон" след лек инсулт, въпреки това тя си отива от този свят с диагноза коронавирус, без да е имала нито температура, нито някаква симптоми.
"Разкарвали са баба ми от отделение в отделение, въпреки че след прекаран инсулт това може да бъде фатално. Направили са й бърз тест, което е недопустимо, защото не е поискано съгласие на пациента. След това й е направен PCR тест, въпреки че тя не е имала нито температура, нито кашлица и абсолютно никакви симптоми. Д-р Рунков е обяснил на майка ми, че баба ми е с пневмония, което е абсолютна лъжа. Защото 2 минути по-късно аз разговарях с него и той ми призна, че е излъгал", продължава Йорданов.

Сценаристът на Слави признава, че баба му действително е била възрастна жена, на 93 години, но "беше здрава, инсултът лек и имаше само малка пареза на ръката".
Йорданов е категоричен, че диагнозата, с която баба му е записана, е абсолютно фалшива, а най-тъжното е, че заради нея близките й няма да могат да си кажат последно сбогом.
"Майка ми няма да може да се сбогува с майка си, защото я водят починала от коронавирус! Освен това знаете, че такива погребения струват 500-600 лв. по-скъпо, защото близкият ти е в затворен ковчег и дори не можеш да му видиш лицето. Само че този път са сбъркали човека! Ще ги съдя, ще изискам абсолютно всичко да излезе наяве! Защото тук за тях става въпрос само за едни пари. Супер им дойде - 93-годишна жена с инсулт, ами чудесно, дай да я запишем с коронавирус! Разкарвали са я, без значение, че след инсулта може да бъде откъснат тромб", гневен е зам.-председателят на "Има такъв народ".
Йорданов признава, че няма да остави нещата така и ще се бори други хора да не са на неговото място. От уважение в. "България Днес" ще запази името на починалата възрастна жена в тайна.


Потърсен за коментар, директорът на ямболската болница "Св. Пантелеймон" Румен Рунков обяви, че обвиненията са несериозни.
"Моля?! Глупости! Аз в момента работя и не мога да се занимавам с това", обяви пред "България Днес" болничният шеф. Той не коментира и дали се притеснява от предстояща съдебна разправа.Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама