Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8969520 www.bgdnes.bg

Еротичният модел Карина Атанасова: Анорексията ме изправи пред смъртта!

 Свалих 50 килограма за няколко месеца, криех за булимията от майка ми

През жестокия ад на анорексията и булимията преминава в тийнейджърските си години сексапилната силиконка от Пловдив Карина Атанасова.
Еротичната моделка, която се занимава с танци, разказва за ужаса, който е изживяла едва 16-годишна, и борбата, която води и до днес, за да се измъкне от кошмара. Чести припадъци, неадекватно поведение и нервни кризи съпътстват ежедневието на красавицата, когато е едва на 16 години.


Четири години по-късно Карина изглежда като нов човек - перфектни форми, постигнати главно със спорт. Атанасова може да се похвали и с някои козметични намеси по себе си - силикон в гърдите - 300 кубика, брадичка, скули, ботокс в челото и хиалурон в устните.

Реклама


"От дете си бях пълничка. Килограмите, които трупах, осъзнавам, че бяха единствено и само от нездравословното хранене. На 16 години се качих на кантара и се изплаших от това, което видях - тежах цели 85 кг" - разказва Карина пред "България Днес".
Именно тогава 20-годишната в момента девойка решава да сложи край на "дебелия период" в живота си и да промени навиците си. Здравословното меню и спортът се оказват недостатъчни за нея и тя решава да постигне бързи резултати, като спира изцяло да се храни.
"Около 7-8 месеца не осъзнавах какво се случва с мене. Аз не се хранех, повръщах, беше ми зле, а в огледалото виждах все още пълничкото момиче. Докато един ден кантарът не показа страшните 35 кила. Така попаднах в ада на анорексията и последствията" - спомня си Карина, която месеци наред упорито крие от майка си, с която единствено живее, за проблема.


"Успявах да скрия какво се случва с мене, като избягвах срещи с майка ми. Не се засичахме много вкъщи и така тя късно разбра, че с мене става нещо нередно. Най-зле бях през зимния сезон, което ми позволяваше да ходя с по няколко якета, за да не привличам вниманието на съучениците ми. Бях неадекватна през по-голямата част от времето и проспивах часовете" - връща лентата назад пловдивчанката.
Повратният момент за Карина настъпва, когато попада в Спешното и чува какво си говорят лекарите около нея. Състоянието й е толкова влошено, че прогнозите са за най-лошото.


"Бях много зле и направо ме бяха отписали. Чух да казват, че си отивам. Тогава стана ясно, че трябва да взема мерки. Взех се в ръце и сама се излекувах. Много ми помогна литература за силата на мисълта, за промяната в мисленето. Мога да кажа, че сама си помогнах, не толкова психолозите. И най-важното - успях без хапчета да преодолея депресията и нервните кризи" - разкрива още Карина.
Въпреки подобреното си състояние момичето разказва, че все още килограмите и храненето са й болна тема. И до днес сексапилната моделка внимава много с какво се храни. Карина спортува много, като предпочита тренировки на открито и признава, че мрази фитнес залите, тъй като се превръщат в арена на излишна показност.
Преживяното от Карина е една от причините красавицата да е сред кандидатките на тазгодишния конкурс "Мис Плеймейт". Пловдивчанката ще премери сили с редица други изкусителки, но признава, че конкуренцията не я притеснява, а близките й я подкрепят, включително и гаджето й.
"Искам да се говори повече за проблемите на анорексията и ужаса, през който преминават подрастващите момичета в опитите да постигнат някакъв идеал. Бидейки Мис Плеймейт мога да дам пример с историята си и да бъда предупреждение за тези девойки. Искам да апелирам те да не мълчат за проблема, който имат, и да не го крият, а бързо да потърсят помощ" - категорична е кандидатката за една от най-желаните титли у нас.

Красотата не е всичко!

Карина призовава тийнейджърките, които страдат от наднормено тегло, да намерят баланса по пътя към здравословния начин на живот и промяната и да не изпадат в крайности.
"Красотата е важна за младите момичета. Не е всичко, но е хубаво, когато я има. При мене беше с цената на всичко и получих много труден, но добър урок" - завършва разказа си тя за преживения житейски кошмар.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама