Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9036710 www.bgdnes.bg

Тайна е рецептата за мегамехурите

Казахстанската царица на сапунените балони:

Александра и Димитър постигат успеха след тренировки в банята

Тотален хит за детски рождени дни предлагат Александра и Димитър.
Двойката, която преди 4 години пристига в България директно от Казахстан, прави шоу с огромни сапунени балони. Гигантските мехури се превръщат в една от най-атрактивните програми за деца, а следващата им стъпка е сцената на "България търси талант". Александра определя сапунените балони не само като изкуство, но и наука. Самата тя признава, че са й били нужни много тренировки, докато достигне високо ниво.


"Случайно попаднах в интернет на балонено шоу. Отдавна се занимаваме с подобен тип забавления и търсехме нещо различно и изключително интересно. Така случайно открих видеа с мехурчета. Тренирах много в банята вкъщи", признава Александра, която по образование е дизайнер.
След дълги и мъчителни опити Алекс и Димитър се специализират в издуването на сапунени балони. За всяко свое представление те използват между 4 и 5 литра от специална течност, рецептата за която пазят в дълбока тайна.
"Ние си я забъркваме, но не издаваме точните съставки", казва през смях Алекс пред "България Днес".


Семейството се ошлайфа в правене на гигантски сапунени балони, преливащи се в различни цветове, дъжд от балони, шлейф от мехурчета, огнени и вулканични балони. Едно е ясно, програмата завършва всеки път по един и същи начин, а именно с дете, обгърнато от сапунен мехур.
Александра споделя, че решението да се преместят в България взимат заедно с мъжа си Димитър. Двамата са родом от Казахстан, а мръсният въздух е една от основните причини да потърсят различно място за живот. Тя признава, че замърсяването се отразява лошо на мъжа й, който започва да боледува, и така се озовават в София.
В миналогодишното издание на "България търси талант" още една цветна двойка успя да шашне журито със сапунените си балони. Австралиецът д-р Бъбъл, на 37 г., и румънката Милкшейк на 31 г., се представиха със своята "Лаборатория за мехурчета" и направиха истинско приказно шоу със сапунени мехури.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама