Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9232522 www.bgdnes.bg

Бивол камикадзе мята две коли

Шофьорите са в болница 

Никой не може да си обясни как животното се е оказало на главния път 

Бивол камикадзе мистериозно се появи на главен път, удари се в лек автомобил, след това прати друга кола по таван и накрая изгуби живота си. Касапницата се разигра на Околовръстното на Монтана, което е част от международното трасе Враца - Видин.

"Този път е изключително натоварен и шумен, по него минават тирове и постоянно има трафик. Голямата мистерия е как черният бивол е успял да се качи на шосето, тъй като има мантинели и заграждения, а и мястото е високо и трудно достъпно. Историята е необяснима", заявиха през "България Днес" от полицията в Монтана.

Реклама

Неприятната случка се разиграва преди няколко дни около 18 ч., когато навън вече е тъмно. 66-годишен шофьор вижда животното в последния момент, но е късно за реакция и последва сблъсък. Лекият автомобил се завърта и спира в насрещното платно.

Биволът се строполява на земята, но историята не приключва дотук. След секунди в животното се блъска втори автомобил, който е управляван от 21-годишен младеж. От удара колата се преобръща по таван, а водачът и спътникът му излитат, тъй като са без колани.

"В района на катастрофата има няколко места за отглеждане на животни и се случва понякога да пресекат, но винаги са били предвождани от пастир. Биволът е бил с ушна марка, което значи, че е собственост на някого. На стопанина ще бъде съставен акт, че е изоставил животното си. За първи път чувам за подобна ситуация в региона. Знам за други такива инциденти в страната, дори със смъртни случаи, но при нас е за пръв път. Важното е, че няма загинали хора", добави пред вестника Ирен Токина, говорител на полицията в Монтана.

И двамата шофьори са пострадали, като единият е с контузия на гръдния кош и главата, фрактура на лицевия череп и комоцио, а другият е с комоцио и разкъсно-контузна рана на гърба. Те са настанени за наблюдение и лечение в болницата в Монтана, без опасност за живота.

Експерти обясняват, че биволите не са агресивни животни, като единственото изключение е кафърският бивол, който живее само в Африка, напада хора и не подлежи на одомашняване. Преди време бивол нападна и уби пастир в пловдивското село Ръжево Конаре, но след това не е имало сериозни инциденти.

Реклама
Реклама
Реклама