Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9249581 www.bgdnes.bg

Иво Димчев пропя на шопски

"Парцал" идва в разгара на българо-македонския скандал 

Нов хит от неповторимия ексцентрик Иво Димчев! След като направи песен за ковид ("Корона, къш, къш!"), сега Димчев пуска провокативното заглавие "Парцал".
"Аз съм много нежная, нежная - ненадеждная!", започва в типичния си стил Димчев. Въпреки че парчето е пародийно, певецът не си позволява да се лигави и пее правилно и завладяващо извива глас. Дори и тези, които нямат познания по руски, веднага разбират, че "нежная" и "ненадеждная" са метафора за периода, в който сме под властта на СССР и онзи човеконенавистен строй.
После Иво Димчев се връща на българска територия със следните строфи: "И ти си парцал, и аз съм парцал, но на теб сърцето бих си дал. Бих дал, дал, дал - всичко бих ти дал!".
Следва бърз лингвистичен поглед към югоизточната ни съседка, Иво Димчев пее: "Евала бе, ашколсун бе, евала!". Няма нужда да поясняваме, че това е за Турция.
И после Иво Димчев започва да пее на шопски, използва "ке" вместо "ще" и слага ударенията на последната сричка в думата: "Сега го видех и вътрешно го усетих - при мен ке спиш, при мен ке спиш и до мене ке се събудиш!".
Шопският диалект, по случайност звучащ като речта в Република Северна Македония, звучи повече от актуално в разгара на спора със съседката ни, който прерасна в грозен скандал.
Седмица не е изминала, откакто Зоран Иванов, шефът на Македонската информационна агенция бе уволнен заради съобщението в интернет: "Сите фригидни кучки свршуваат на Македониьа, Бакоьани 2008-а, Захариева 2020-а".
След скандалното изказване Зоран Иванов обясни, че е използвал думите като метафора, но все пак изгуби поста си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама