Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9323426 www.bgdnes.bg

Арабаджиева с внуците по празниците

С коледно настроение 

След опит за самоубийство Маринела е заобиколена от най-обичните си хора

В уюта на семейното огнище и с коледен дух, подсъдимата Маринела Арабаджиева ще посрещне предстоящите светли празници, видя "България Днес".
Бизнес дамата, която прекара последните две години между затвора и тузарския си дом, сподели първи лични кадри, показвайки с каква обстановка е обградена.
На кратки видеоклипове Арабаджиева показва богато украсения си дом в коледен стил, като набляга на над 2-метровата си елха, решена в златно и червено. Навсякъде са поставени и подаръците на семейството. В следващи кадри Маринела позира заедно с един от внуците си, като го прегръща и заедно пеят празнични песни.
За повдигане на духа съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев е сложила на главата си шапка с рога на елен, като облеклото й също е в тематичен цвят - карирана червена блуза, червени панталони и пантофки в същия цвят. След като успяват да изпеят песента, Маринела пуска от прегръдките си внука си, който започва да тича около нея.
По всичко личи, че независимо от трудната година за милионерската фамилия те ще бъдат заедно в най-важните празници за християнското семейство.


Преди повече от месец Темида се смили над Маринела и позволи да тя бъде поставена под домашен арест и изведена от килията, след като направи опит за самоубийство през лятото.
На 17 юли Маринела е приета в частната болница, след като стана ясно, че е приела огромна доза от лекарството хлофазолин, което се пие при хипертонични кризи. След като лекарите я стабилизирали, Арабаджиева е прегледана и от психиатър. Според него при нея има висок риск от самоубийство, както и чувство за безнадежност и безпомощност. Според специалиста Арабаджиева може да направи и повторен опит при стресова ситуация, затова и съдът решава да се смили над нея и да й постанови по-лека мярка - домашен арест. Въпреки това Маринела е с гривна за проследяване на крака, за да няма никаква възможност за укриване.

Преди седмица стана ясно, че съпругът й Ветко ще бъде под домашен арест, след като здравословното му състояние се влошава рязко и той е приет в болница с коронавирус. Бизнесменът е с много съпътстващи заболявания и е в рисковата група над 60 г., заради което защитата му многократно пледира за условия на самоизолация поради големия риск от заразяване с COVID-19.
Маринела и Ветко, синът им Вълчо и още 5-има души са подсъдими за данъчни престъпления и пране на пари от 2018 г. През пролетта на 2019 г. съпрузите бяха открити да се укриват в имението на Георги Семерджиев - Жоро Шопа край Барселона.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама