Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9383371 www.bgdnes.bg

Холивуд ни обича и спасява

Звезди се вълнуват за животните и малцинствата ни

Силвестър Сталоун, Бриджит Бардо и Селена Гомез свързани със страната ни 

Памела Андерсън изпрати писмо до българския парламент и настоя законово да се забранят фермите за ценни кожи.

Депутати обявиха, че ще имат предвид позицията й, и реално спасителката на плажа си свърши работата - привлече внимание към кауза, за която се бори с фондацията си.

Реклама

Не за пръв път холивудска звезда има отношение към живота в България. Миналата година Жан-Клод ван Дам спаси българско куче от умъртвяване в Норвегия. Холивудската звезда разбуди институциите с видеоапел и само за няколко часа чихуахуата Рая извървя пътя от евтаназията до решението да живее. "Обичам България, всички знаете това! Снимал съм много филми там и сме изхарчили милиони долари за туризъм в тази страна, за да има работа за хората", каза във видеото бойната легенда, а след апела му институциите у нас се раздвижиха.

Холивудският актьор Джерард Бътлър приюти българско пале, след като го срещна из Витоша по време на снимките на филм, които протекоха край столицата. Двамата веднага си стават дружки, а Бътлър толкова се умилил от кученцето, че решава да не го оставя да скита из планината, а да го осинови. Оттогава българското четириного носи името Шушка и се радва на охолен живот с холивудската знаменитост. По-късно двамата заснеха коледна фотосесия. Кадърът е изключително умилителен и е направен по повод реклама на часовници, а под него актьорът пише: "Обичам това момиче". Не е изненада, че българското куче е намерило специално място в сърцето на артиста.

Бриджит Бардо е един от най-популярните активисти за защита на правата на животните в света. И благородното й дело достигна до България, като чрез фондацията й основава парка за танцуващи мечки в Белица. В изграждането се включват още "4 лапи" и местната община. Открит е на 17 ноември 2000 г., а първите мечки, които са настанени в парка, са Марияна, Стефан и Калинка. Няма официална информация Бриджит Бардо лично да е посещавала райското местенце, където четириногите прекарват старините си.

Преди пет години холивудски звезди рекламираха България чрез видеоклип. Идеята беше да се представи страната ни едновременно като кино и туристическа дестинация и да се използва снимането на филми у нас, за да се популяризира тя.

"България е мястото!", казва Силвестър Сталоун във видеото. Toй зaeднo c oщe пeт cвeтoвни кинoзвeзди ca гepoитe, кoитo нe caмo peклaмиpaт, a пoкaзвaт личнoтo cи oтнoшeниe към Бългapия и пpизoвaвaт тoвa мяcтo дa ce види и дa бъдe yceтeнo. Te зacтaвaт c имeтo и лицeтo cи, зa дa paзкaжaт зa cвoитe пpeживявaния в Бългapия и дa пpизoвaт вcички cвoи фeнoвe дa я пoceтят. Bъв видeoтo yчacтвaт aктьopитe Caлмa Xaйeк, Aнтoниo Бaндepac, Cилвecтъp Cтaлoyн, Джeйcън Cтeйтъм, Eйдpиън Бpoyди, Шoxpex Aгдaшлy, кaктo и peжиcьopът Toм Kъpк и пpoдyцeнтитe Aлън Ceйгъл и Лeз Уeлдън.

През септември 2018 година певицата Селена Гомез посети тайно страната ни. Тя беше у нас инкогнито само 24 часа, след което отпътува обратно към Холивуд. По време на краткия си престой тя посещава ромски квартал в столицата, където се запознава с живота на малцинствата. Идването й в България първоначално беше само слух, но впоследствие тя публикува кадри в социалните мрежи и мистерията беше разбулена.

Реклама

Година по-късно едно от най-популярните имена в кеча - Кърт Енгъл, осинови българче. Към САЩ с него отлетя 15-годишно момче от Сливен. То се казва Иван, но впоследствие получи и американско име - Джоузеф. Още в първите си дни в новото семейство имаше частен учител по английски език, макар че и в България е посещавал езикови курсове. Съпругата на Кърт Енгъл започна да учи български, за да може да се разбира с новия член на семейството. Цялата процедура по осиновяване е отнела 15 месеца. Пред американска медия кечистът споделя тогава, че Джоузеф вече се приспособява към живота в Америка и че е страхотно хлапе. Той има още 4 дъщери и един син.

Скарлет Йохансон: България е лудо място!

От големите световни звезди единствено Скарлет Йохансон си позволи да се подиграе със страната ни. Тя е у нас за снимките на филма "Черната Далия", но не остава очарована.

"Беше интересно преживяване, със сигурност не беше Рим, но нали знаеш... беше България. Никога не съм очаквала, че ще отида там. Имам предвид това не е точно туристическа дестинация или нещо подобно. Видях много странно нещо. Нали знаеш, когато отидеш в бар или ресторант, има табелки със знак, който забранява цигарите с фас и черта, която минава през него. Е, там имат такива табелки, само че за оръжие. Представяш ли си - луда работа. България е лудо място", заяви актрисата в шоуто на Джей Лено.

Накрая се опитва да замаже положението с думите "българите са прекрасни и аз прекарах чудесно", но злото вече е сторено.

Реклама
Реклама
Реклама