Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9402555 www.bgdnes.bg

Лейди Гага хвали Рут Колева

Американската звезда възхитена от нашата певица, българката с успешна кариера в САЩ

Поредното признание за големия си талант получи българската певица Рут Колева.
Не кой да е, а самата Лейди Гага е възхитена от гласа на нашенката, която гради успешна кариера извън пределите на родината. Американската певица, прочула се със своята екстравагантност, гениалност и актьорски дарби, е определила Рут за невероятен изпълнител.


За похвалата разказва самата Колева, която прекара последната година в САЩ. Тя привлича вниманието на бащата на Лйди Гага - Джо Джерманота, и бива поканена лично от него за редовни концерти в легендарното му заведение в Ню Йорк. Срещата между тях се случва, след като Джерманота попада на концерта на Рут със Софийската филхармония в интернет. Пише й, впечатлен от начина, по който преживява музиката, и скоро след това българката става част от неговата специална програма заедно с номинирания за "Грами" басист Петър Славов и китариста Марсио Филомена - и двамата възпитаници на колежа в Бъркли.
"Започнахе да правим концерти в ресторант в Манхатън, който се радва на отбрана аудитория. Сред посетителите на всичките ми концерти беше и бащата на Лейди Гага. Показал й е клипче на мое изпълнение и ми сподели какво му е отговорила тя - "Уау, невероятно!" Зарадва ме много самият факт, че ме е чула, защото аз съм й голям фен" - разказва Рут.
30-годишната родна изпълнителка се радва на огромна популярност в Америка. Най-новата й песен се превърна в хит и парчето се завъртя по MTV още преди официалната си премиера. Последният албум на българката привлече огромно внимание. В края на ноември Рут стартира и кампания в защита на жените, заставайки срещу малтретирането на представителките на нежния пол и публичното им унижение.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама