Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9509066 www.bgdnes.bg

Вкусни откровения от кухнята на кулинарните блогъри advertorial icon

Българското вино Kabile на “Вила Ямбол“ предизвика готвачите да приготвят специални рецепти за Свети Валентин

Те са новите изгряващи звезди, по-популярни от мнозина, които се наричат „инфлуенсъри“. Не ги дават по телевизията, а в същото време често присъстват в домовете на хората. Те са новият тип изгряващи звезди – те са кулинарни блогъри/влогъри.

Youtube-каналът „Готвене за начинаещи” на Миро Гочев има над 88 000 абонати, а видеото му как приготвя свински врат е с над 930 000 гледания. Той е на 32 години, от Шумен. Осъзнава, че „финансите“ не са неговото и през 2015 г. идва в София, записва се на кулинарен курс, а от февруари 2020 се посвещава основно на канала си.

Майката на три деца Антонина Петрова пък се радва на над 72 000 абонати в своя канал „Приказна Кухня с Ани“. Описва се като щастлива майка, омъжена за любовта на живота си и кулинарен авантюрист. Със съдържанието, което създава, иска да вдъхновява и въвлича последователите в кулинарни приключения и да споделя своя вкусен свят. Нейната рецепта за „Френска селска торта“ има над 200 000 гледания, а домашният селски хляб без месене – над 300 000.

Сандра Алексиева от „1001 рецепти“ буквално е израснала с готвенето. Тя управлява един от най-популярните кулинарни сайтове, който е познат повече от десетилетие като само феновете му във Фейсбук са близо 300 000.

Тримата кулинарни корифеи предлагат три рецепти за наближаващия празник „Свети Валентин“, съчетани перфектно с вино, и то българско. Избраха марката „Кабиле“ на една от най-старите изби в Южна България „Вила Ямбол“. Марката е вдъхновена от традициите на траките в правене на вино в региона на ямболския регион. Рецептите за свински котлет с поширани ябълки във вино и картофено пюре, за крехки пържоли на тиган за 10 мин. с винено-шоколадов сос и поширани круши с шоколадов кувертюр може да видите в кулинарните канали и сайтове на Миро, Ани и Сандра.

Интервюта с тях четете в утрешния брой на „България днес“.

Реклама
Реклама
Реклама