Вкусни откровения от кухнята на кулинарните блогъри

Българското вино Kabile на “Вила Ямбол“ предизвика готвачите да приготвят специални рецепти за Свети Валентин
Те са новите изгряващи звезди, по-популярни от мнозина, които се наричат „инфлуенсъри“. Не ги дават по телевизията, а в същото време често присъстват в домовете на хората. Те са новият тип изгряващи звезди – те са кулинарни блогъри/влогъри.
Youtube-каналът „Готвене за начинаещи” на Миро Гочев има над 88 000 абонати, а видеото му как приготвя свински врат е с над 930 000 гледания. Той е на 32 години, от Шумен. Осъзнава, че „финансите“ не са неговото и през 2015 г. идва в София, записва се на кулинарен курс, а от февруари 2020 се посвещава основно на канала си.
Майката на три деца Антонина Петрова пък се радва на над 72 000 абонати в своя канал „Приказна Кухня с Ани“. Описва се като щастлива майка, омъжена за любовта на живота си и кулинарен авантюрист. Със съдържанието, което създава, иска да вдъхновява и въвлича последователите в кулинарни приключения и да споделя своя вкусен свят. Нейната рецепта за „Френска селска торта“ има над 200 000 гледания, а домашният селски хляб без месене – над 300 000.
Сандра Алексиева от „1001 рецепти“ буквално е израснала с готвенето. Тя управлява един от най-популярните кулинарни сайтове, който е познат повече от десетилетие като само феновете му във Фейсбук са близо 300 000.
Тримата кулинарни корифеи предлагат три рецепти за наближаващия празник „Свети Валентин“, съчетани перфектно с вино, и то българско. Избраха марката „Кабиле“ на една от най-старите изби в Южна България „Вила Ямбол“. Марката е вдъхновена от традициите на траките в правене на вино в региона на ямболския регион. Рецептите за свински котлет с поширани ябълки във вино и картофено пюре, за крехки пържоли на тиган за 10 мин. с винено-шоколадов сос и поширани круши с шоколадов кувертюр може да видите в кулинарните канали и сайтове на Миро, Ани и Сандра.
Интервюта с тях четете в утрешния брой на „България днес“.