Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9584706 www.bgdnes.bg

ВНИМАНИЕ! "Порнофейкове" опорочават изборите

Политически тролове съчиняват плакати с образи на креватни актриси и неприлични лозунги

Не минаха и 72 часа от началото на предизборната кампания и зевзеци веднага намериха чрез социалните мрежи алтернатива на партиите от статуквото.

Реклама

Колажи с порноактьори, атакуващи парламента като независими кандидати с провокативни послания към избирателите, заляха социалните мрежи и дори предизвикаха мнозина да вярват, че наистина персонажите от плакатите са истински кандидати. С бюлетина номер 69 (такъв на изборите за парламент не съществува) сериозното лице на Александра Сивова обещава да издуха мафията от България.

Младата "независима кандидатка" може и да е облечена с тъмносин костюм и вдигната коса, но е... порноиконата Саша Грей, която дори издаде книга и се снима в клип на рапъра Еминем. Въпреки това мнозина се хванаха, че облеченото строго момиче "ще ги оправи". С лозунга "Твърдо напред" и издигнат от мнимата партия "Твърдина" новото Народно събрание атакува Стефан Вълчев.

Широко усмихнатият млад мъж не фигурира в кандидатите на партията, избрана да се състезава с бюлетина номер 6, както пише на плаката му, просто защото това е Джони Синс, също легенда на секссцените. Под номер 18 и с лозунга "Застанете зад мен" друга порнозвезда се появява на плакат за изборите под името Жанета Григорова и под номер 18, на който липсва само знака "плюс", тъй като Жанета е "номинирана" с изрязано дълбоко деколте.

Всъщност Жанета също е от хард жанра и се казва Джанис Грифит. В офис обстановка агитира друга колежка на гореописаните креватни майсторки. С прилепнала синя рокля "кандидат-депутатката" Росица Старчева агитира с "За едно по-тясно бъдеще", като всъщност майтапчии са номинирали с бюлетина номер 7 отново героиня от сексиндустрията.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама