Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9612226 www.bgdnes.bg

Покер милионерът Стоян Маданжиев: Не съм вложил и стотинка в играта

Без никаква инвестиция започва да играе покер Стоян Маданжиев, който миналата година спечели главното събитие на Световните серии по покер.

С победата българинът заработи 3 904 686 долара. Това е най-голямата печалба, давана някога в онлайн турнир.

Реклама

"Започнах да играя без никаква банка. Не съм вложил и един лев в покера. Първоначално играех на безплатни турнири, които имат минимални печалби. След като натрупах малка сума, се пусках на платени. Когато ме приеха студент във Варна, реших, че ще се издържам от покер. И така. От нищо вложено до почти 4 милиона", разкрива Маданжиев.

Любовта между покера и Стоян пламва, докато младежът е още ученик в родното Хасково. Приятели на Маданжиев са запалени по играта и го канят да се включи и той.

"Дори не знаех правилата - спомня си Стоян. - Започнах да гледам. Стана ми любопитно. Винаги съм обичал картите. Разбрах, че не е само късмет, а мислене. Харесвам много логически игри. Започнах да чета. Зарибих се. Само покерът ми беше в ума. Разигравах постоянно ситуации в главата си или сам на леглото с карти в ръка", казва още покер милионерът.

По принцип Стоян не играе толкова големи турнири. Една от причините е голямата такса за вход. За Световните покер серии той е бил 5000 долара.

"Тръпка ми беше да играя в главния турнир. Още по-добре беше, че са онлайн. По принцип 5000 долара е голям вход. Не ми беше на сърце да ги дам, но имах добра печалба преди това и се реших. Разбира се, не съжалявам", разкрива още Стоян.

Покер милионерът обясни и как е преминал самият турнир.

Реклама

"Усещах, че това е моето състезание. Не знам дали е шесто чувство, но мислех, че ще е грандиозно за мен. Още до края на първия ден бях на второ място по печалба. И благодарение на това стигнах до финалната маса. Емоцията, когато разбереш, че си победител, не може да се опише", разкрива Стоян.

Маданжиев много държи на менталното си здраве. Никога не сяда да играе, когато не се чувства в кондиция.

"Ценя си здравето. Медитирам всеки ден. Уча се да дишам правилно. Старая се да съм добре психологически и чак тогава започвам да играя", казва още милионерът.

Покер играчът още не е измислил в какво да инвестира огромната печалба.

"Трябва да съм по-отговорен сега с тези пари. Ще ги инвестирам в нещо, но още не знам в какво. Искам да имам яснота преди толкова важно решение. В момента ми е много добре. Живея, без да се притеснявам. След победата ми разбрах колко много приятели имам", добавя още милионерът.

Реклама
Реклама
Реклама