Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9628657 www.bgdnes.bg

Слава Севрюкова предрече съдбата на Симеон II

За първи път!

Соня Тотева, близка приятелка на Софийската Ванга, проговаря.

България ще бъде като остров сред море от страдания, това е най-важното пророчество на феноменалната ясновидка, казва Тотева

"Той ще се върне и ще застане начело на държавата, но не като цар."

Тези думи изрича ясновидката Слава Севрюкова за бъдещето на последния български монарх Симеон II още през 1990 г. Тогава Сакскобургготски дава едно от първите си интервюта за българска телевизия. В момент, когато Сакскобургготски едва ли има и най-малка представа за това, какво му готви съдбата, Слава Севрюкова вижда бъдещето му като на филмова лента.

Реклама

Историята е разказана от първо лице и само за "България Днес" от Соня Тотева. Тя е близка приятелка на Севрюкова, двете имат много общи теми и интереси. Затова Тотева, която е бивша преподавателка по философия в столичното 18-о училище, решава да се свърже с редакцията. След поредицата за Софийската Ванга, както още е наричана Севрюкова, публикувана в "България Днес" в края на миналата и началото на тази година, ерудираната учителка добавя своя личен щрих към образа на феномена Слава Севрюкова.

"Леля Слава имаше излъчването на старозаветен пророк - започва разказа си Соня Тотева. - Излъчваше благост, която е трудно да бъде описана. Никога не парадираше с дарбата си, а и намираше деликатен начин да отклони въпросите на хора, които ходеха при нея от празно любопитство. Грижеше се за две котки и една костенурка. Тя самата приличаше на праисторически мъдрец, на същество не от този свят... Един човек без възраст.

Никога няма да забравя деня на нейната кончина. Беше Светла сряда, третият ден след Великден на 1991 г. Обади ни се Иво Лозенски, човекът, който се грижеше за нея. Известен физик, мъж с изключителен интелект. Отидохме в дома на леля Слава и когато я видях да лежи безжизнена на кушетката, усетих почти физически какво означава духът да напусне тялото. Това, което стоеше пред нас, приличаше на празна орехова черупка. Никога не бях виждала такова опустошение на плътта, след като духът вече е отлетял. Тази гледка още е пред очите ми. Никога няма да я забравя!" - спомня си учителката.

Соня и Слава поддържат близка връзка в годините на тяхното приятелство и често обсъждат различни теми. Говорят си за бъдещето на България и света. Когато започва разпадът на комунистическата система в Източна Европа, ясновидката говори за предстоящи катаклизми. Казва, че те ще променят света такъв, какъвто го познаваме.

"В началото на 90-те Слава предрече големи преобразувания в геополитически план, както и това, че някои държави ще престанат да съществуват - разказва Тотева. - По нейните думи е възможно едно парче от България да бъде откъснато, но въпреки това страната ни ще оцелее. Вярно е това за нейното предупреждение към българите в чужбина. Според нея много сънародници ще започнат да се прибират в родината още преди големи катаклизми да разтърсят планетата. За тези, които не успеят да го направят навреме, след това ще бъде много трудно да се върнат. Въпреки всички поражения, които България ще трябва да преживее, тя ще пребъде във времето и ще бъде като остров сред море от страдания. Това вероятно е нейното най-важно послание. Пред мен тя не е казвала конкретни години, в които предсказанията й предстои да се сбъднат". Соня Тотева е категорична, че дарбата на Слава идва свише. Проницателката е вярваща християнка и в своя много силна молитва често се е обръщала към Исус Христос.

"Господи, позволи ми, като съм застанала в подножието на твоя трон, да видя какво би се случило..." С тези думи Слава Севрюкова моли за позволение да погледне там, където обикновените хора не са допускани.

Реклама

"Тя никога не съдеше и не упрекваше - разкрива Тотева. - Много вярно преценяваше хората и това, докъде стигат техните духовни сили. Слава беше много силно впечатлена от руския учен Серегй Аверницев (руски филолог, философ и културолог – бел. авт.). С него и други известни представители на руската научна мисъл леля Слава имаше възможността да посети светите места в Йерусалим. За нея това бе награда от Господ. Дойде си много въодушевена. След това с нея често си говорихме за Библията.

Леля Слава беше сигурна, че Светото писание е диктувано на хората от Светия дух. На нея й е било позволено да види в съзнанието си почти всичко, описано в библейските сказания. Умееше на едно друго метафизично ниво да общува духовно с някои от най-важните исторически личности. Изпитваше огромно възхищение към свети Константин Кирил, а също така и към героя ни от Възраждането Георги Сава Раковски. Въпреки че виждаше ясно трудностите, през които човечеството ще трябва да премине, Слава беше и оптимист. Заветът й беше, че България ще премине изпитанията. И че ще пребъде във времето", спомня си днес Соня Тотева.

Реклама
Реклама
Реклама