Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9643551 www.bgdnes.bg

"Доко, Доко" стана театър (Видео)

Изискана вечеря, а летят салфетки 

Група "Цинга Манга Фънк" иронизира попфолка с бароков клип на парчето 

"Доко, Доко" на театрална сцена, ново модерно звучене на хитовото парче и клип в бароков стил с изискани хора на трапеза.

Група "Цинга Манга Фънк" пусна нестандартна кавър версия на песента, станала популярна в изпълнение на Кондьо, и само за няколко дни е гледана от близо 20 000 души в интернет.

Реклама

"Тази песен е всичко - нямаме точен стил и създаваме рок, джаз и фюжън. Клипът е заснет на театрална сцена, така че можем да кажем, че е театър. Целта ни е да иронизираме и дори да покажем колко трагична е онази култура, която в България е белязана от попфолка. Искаме да покажем, че тя е далеч от смислените неща, показва само бляскавото и фалша, докато душите са изгнили, и е свързана с ниски страсти", разказа пред "България Днес" Ева Перчемлиева, която е вокалистка на групата. Във формацията са още китаристите Ангел Демирев и Пепи Миланов, Христо Минчев (бас китара) и Кирил Добрев (барабани).

Във видеото участниците може да са облечени изискано и да се хранят от луксозна трапеза, но около тях летят салфетки и се бие тъпан. Вдигат се наздравици и забавлението е максимално в рядко вижданата театрална постановка.

"Преди пускането на песента бяхме подготвени за атаки - както от т.нар. високи среди на културата, така и от представители на попфолка. Но направихме парчето от сърце, дори и да ходим по ръба. Може би много хора не знаят, но "Доко, Доко" е не авторско парче на Кондьо, а стара циганска мелодия, която той е заимствал. Идеята ни е да правим кавъри на цигански фолклорни песни, като вече имаме на "Едерлези" и "Джелем, Джелем", сподели още Перчемлиева.

Името на формацията "Цинга Манга Фънк" идва от добилата популярност през 80-те години на миналия век скороговорка "Цинга манга фук - пълни гащи с лук", като заменят фук с фънк. Групата е създадена преди около две години и вече имат издаден един албум. Музикантите са планирали да участват на фестивали за живи изпълненията на песните си, но пандемията от коронавирус променя плановете им. Въпреки това те не се отказват и продължават да творят.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама