Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9770760 www.bgdnes.bg

Майката на Годжи иска Слави за премиер

Георги Милков не искал да влиза в партията на Дългия

Едва ли това ще стане, но около него има достатъчно кадърни, казва Цветана Тодорова

"Иска ми се Слави да е премиер. За съжаление, не можах да гласувам за него, защото бях болна и трябваше да пътувам до Враца, тъй като постоянният ми адрес е там, а сега съм в Криводол. Но като не бях добре, пропуснах да подам молба да гласувам по настоящ адрес и се размина. Нямах коронавирус, някаква настинка беше, взимах и антибиотици. Но сега ще гласувам, дай боже, да съм добре, че трябва някой нещо да промени към добро в тая държава." Това сподели пред "България Днес" на вчерашния Гергьовден майката на един от най-изявените "воини на китарата" - Георги Милчев-Годжи - Цветана Тодорова.

Реклама

Възрастната жена изкарала Гергьовден вкъщи сама, тъй като Годжи имал две предавания и нямало как да дойде да я види. Брат му Иво, който работи в адвокатска кантора, също нямал свободни дни през седмицата, но ще дойде през уикенда.

"Сега, като казвам това, не значи, че не съм обгрижвана жена. Не ме изоставят децата!", споделя още Цвети.

И тя като майка, но и човек, интересуващ се от политика, се притеснява от ситуацията у нас.

"Иска ми се Слави да стане премиер, но едва ли това ще се случи. Има много умни хора покрай него, които могат да поемат тази длъжност. Не вярвам, че той ще се ангажира. Идвал ни е Слави на гости, много добър човек, още моят мъж беше жив. Колкото до сина ми, дали би се включил в партията, засега не казва, че иска. Знае ли човек, важното е, че тези, които са в "Има такъв народ", са умни, мислещи, интелигентни хора. Не само външно, че са хубави мъже и жени, добри са, то ако това не е най-важно, кое да е?", пита се Цвети.

Все пак тя не е съвсем сигурна, че на следващите избори Слави Трифонов ще излезе първи, но таи надежда това да се случи.

"Може би при следващите избори ще е същото, но все отнякъде трябва да тръгне някаква промяна", категорична Тодорова.

Възрастната жена не чете клюките, които се изписват през ден за нея и твърдят, че не се спогажда с младата си снаха Надежда.

Реклама

"И на приятелите съм казала да не ми казват глупостите разни. Винаги съм била в добри отношения със снахите си. Та нали аз отгледах детето, което носи моето име! А Надя ми подари тениска с надпис "Най-добрата баба". Не съм конфликтна личност и с другата си снаха също се разбирам. Когато ме оперираха преди време, всички бяха до мен. И сега сме постоянно заедно. Ето, тези дни дори спахме трите на една спалня. Надежда е домошар човек, обича тихия и спокоен живот, умна е и мила", не може да нахвали по-младата с 23 години от Годжи своя снаха Цвети.

В момента Георги Милчев живее с красивата си любима и бебето им във Враца, като така често наглежда майка си в Криводол. Годжи е ремонтирал апартамента и къщата на родителката си, като й е осигурил най-добри възможности за живот.

"Да не е куче Георги, да та му казвам Годжи?", гневи се Тодорова на детския прякор на сина си, с който го знае цяла България. Тя продължава да му вика Гошко, макар той да е вече възрастен мъж. Но на концерти не спира да крещи: "Годжи, Годжи", а сълзите се стичат по лицето й. Дълги години мама Цеца е шеф на социалното подпомагане в Криводол. "Ох, детето ми е много чувствително и лесно плаче, точно като мен", разкрива ранимата душа на звездата от "Ку-ку бенд" майка му.

Музикалният ген на баскитариста обаче е по бащина линия. Дядо му Георги Мицин, на когото е кръстен, бил голям певец. Имал самороден талант и богат репертоар. Подхващал някоя мелодия още щом се събуди, и си тананикал, докато работи през целия ден. Без негово участие не минавал празник в Криводол. Бащата на Годжи наследил от него както дарбата, така и бохемския нрав. Но Милчо Георгиев залюбил саксофона. Започнал да свири в местните банди и се сдобил с фенове още преди да срещне мама Цеца.

"Годжи е студентско бебе. Роди се, когато започнахме да следваме икономика в Свищов. Брат му Иво пък се пръкна, когато двамата взехме дипломите. Да се женим млади е фамилна черта. И бабата на Годжи Юлита пристанала на дядо му едва на 17 години. Гошко се ожени също млад като излезе от казармата вече имаше 4-месечен син. Цветомил носи имената на дядо си Милчо и на мен. После се появи и Волен. И двете му момчета са завършили музикалното училище", разказва Цвети.

Самият Годжи се качва на сцената едва 4-годишен. Барабанистът на групата, в която свирел баща му, се разболял и се наложило дребосъкът да го замести. Направил го блестящо. Втората му поява под прожекторите е с Нина Николина. Тогава тя е на 4, а той на 6 годинки.

"И децата, и внуците се радваха на свободно детство, не съм ги спирала нито от реката, нито от забави или игри до късно", казва днес мама Цвети и споделя тайна, която не всеки знае - Годжи рисувал блестящо. "Има повече от 20 живописни платна. Мислеше да прави изложба, не знам какво стана. Иначе и футбол е играл. Беше в детския отбор на "Ботев", когато клубът е в "А" група. Тогава с него играеше Даниел Боримиров", спомня си Цвети.

За 37 години трудов стаж, от които 27 като главен счетоводител, пет като зам.-кмет и пет като шеф на Социалната служба в Криводол, майката на Годжи получава малко над 300 лева пенсия.

"Добре, че децата помагат. Иначе не знам как ще се справя", споделя възрастната жена.

Реклама
Реклама
Реклама