Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9891928 www.bgdnes.bg

Индзаги спасява българче

Звезди на "скуадра адзура" с послание към 6-годишното момиченце от Русе

Топфутболисти вдъхват надежда на болната Яница преди операцията

Надя Панкова

"Ти си малка, но знам, че си толкова силна! Надявам се скоро да се срещнем!"

Посланието е едно, гласовете са различни. Но идват в унисон от футболните легенди Пипо Индзаги, Кристиян Броки, Андрей Гълъбинов, Бобо Виери, Доменико Кришито и Паоло Ваноли. И всичките гласове и надежди са за малката Яница от Русе, която се бори с тумор в главата и й предстои деликатна операция в Германия. Италианският вестник "Туттоспорт" разкри, че звездите от "скуадра адзура" са записали видеопослания към малкото момиченце, за да му вдъхнат надежда. Те ще бъдат излъчени на 26 юни на стадион "Дунав" в Русе като част от благотворителния футболен турнир в помощ на детето.

Легендите на калчото научили историята на българското момиченце от Теодора Стефанова, позната на Ботуша като ясновидката на Берлускони. Тъй като Стефанова често е правила прогнози за италианските тимове, успява да убеди звездите на футбола да се включат с подкрепа към българското момиченце.

Реклама

"Малката героиня воин", както италианската спортна медия нарича Яни, се бори с тумор, който българските хирурзи признават, че не могат да оперират у нас. Семейството на детенцето започва да търси контакти с чужди клиники и получават обнадеждаваща информация от такава в Кьолн, предлагаща специфична имунотерапия за конкретния вид тумор. Цяла България се обедини в помощ за Яница, а вече и футболните легенди от Италия стискат палци за нея.

"Помолих за помощ от някои приятели от света на футбола, които за пореден път доказаха, че преди да бъдат шампиони, те са съпрузи и бащи със страхотни сърца", казва пред "Туттоспорт" Стефанова.

Виждайки посланията на футболистите, други звезди от зеления килим също проявяват желание да помогнат на Яница.

"Посланието им е ценно за Яница и нейното семейство, думите им служат, за да й дадат сила, и се надявам други герои от нашата Серия А да искат да последват примера им. Животът на дете е заложен, италианският футбол за пореден път се оказа населен от велики мъже, които винаги са готови да поставят лицата си на толкова важна цел", трогната е Стефанова.

Всеки, който иска да помогне на Яни да оздравее, може да го направи на BG86UBBS80021018888650, титуляр: Яница Петрова Карачорова, гр. Русе.

Реклама
Реклама
Реклама