Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9906927 www.bgdnes.bg

Първата българка фотограф в "Мари Клер" Елина Кешишева представя изложба от изцяло лентова фотография

Елина Кешишева живее и работи в Париж от 25 години. Тя е първата българка главен фотограф на френското модно списание "Мари Клер". Заснела е над 50 корици на престижни издания като Vogue, L'Officiel, W, Numero и други. Пред обектива й са заставали Настася Кински, Фарел Уилямс, Даян Крюгер, Ник Кейв и Ейми Уайнхаус. Наскоро Елина направи и своя голям пробив в модната индустрия, заснемайки настоящата кампания на модна къща „Диор“.

След броени дни в София ще бъде открита нейна изложба, съставена изцяло от лентова фотография, разказва Би Ти Ви.

Реклама

Занимавам се с фотография от 18 години, а за да стигна до „Диор“, съм работила целенасочено може би 6-7 години“ – споделя Елина пред Десислава Минчева.

„Спрях да снимам с цифров фотоапарат и се върнах към лентата. На практика станах чирак и започнах да уча всичко отначало. Направих си лаборатория в мазето, където да проявявам филмите. Всичко това ме върна в романтичните и невинни времена на фотографията“ – признава Елина Кешишева. Тя допълни, че променяйки себе си, е променила и начина си на снимане.

„По време на карантината бяхме с още три семейства в четири къщи сред природата. Децата ни си играят заедно, дори кучетата ни се познават. Наситих се на готвене и градинарство и в един момент казах на приятелите – давайте да правим снимки“ – разказва Елина.

Всичко е започнало без крайна идея. Проектът сам се е развил като жив организъм. „Всички кадри са на лента и с естествена светлина. Проявени са ръчно от мен. В снимките има много вода и движение, но и безумно спокойствие“ – обобщава талантливата българка.
Изложбата "Лета" на Елина Кишишева се открива на 24 юни и ще продължи до 1 август в „Квадрат 500“ при контролиран достъп и спазване на всички противоепидемични мерки.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама