Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9987774 www.bgdnes.bg

Жена забременява след молитви пред света Петка

Чудо в Трън

Вярата спасява 38-годишната Силвия

Когато 4 години опити и 4 инвитро процедури не помагат, идва Божията промисъл



38-година жена забременя след искрени молитви в скалния параклис "Света Петка" в Трън. Изправена на ръба на отчаянието от неуспешни опити години наред да си има детенце, Силвия от Стара Загора зачева броени дни след посещението със съпруга й в святото място.
Уникалното чудо, споходило българката, разкри пред "България Днес" уредникът на параклиса Магдалена Георгиева. Щастливата история се случва през юни, когато нашата сънародничка с треперещ глас разкрива чудото пред приелата я две седмици по-рано уредничка.
Силвия пристига в България през първия летен месец на годината за едноседмична почивка. Тя живее в Гърция, където се мести заедно с родителите си, когато е на 21 г. След време баща й и майка й се прибират в родната Стара Загора, но Силвия решава да остане в южната ни съседка. Така се изнизват 17 г.

Реклама


Преди четири години Силвия се омъжва за чужденец. Двамата са влюбени, обичат се и се подкрепят. Половинката й ръководи семеен бизнес, който се предава от поколение на поколение от баща на син. Наред с хубавите събития в личен и професионален план едно желание остава неосъществимо за двамата - да си имат своя рожба.
През цялото време на своя брак двойката прави опити да се сдобие с наследник. След като виждат, че резултат няма, прибягват и до инвитро процедури. Цели четири са направени през годините, но всичките без успех.


Силвия започва да търси в интернет чудодейни места, за които има сведения, че жени зачеват след молитви и се сдобиват с бебе. Започва да обикаля десетки подобни кътчета, но щастливата развръзка така и не я спохожда.
Уморена и обезсърчена, на прага на отчаянието, 38-годишната жена започва да мисли за друг вариант - осиновяване. На моменти Силвия е склонна да се грижи за друго детенце като за свое. Идеята й обаче не се приема от половинката й. Още повече че семейният бизнес е онаследяван от баща на син, а желанието за собствено отроче е по-силна от всичко.


"Тогава Силвия попада на материали за чудесата, които се случват в скалния параклис в Трън. Успява да организира едноседмична почивка в България, като със съпруга й дойдат да разгледат красивото Трънско ждрело и скалния параклис. Не казва истинската причина за посещението на половинката си и успява да го склони", разказва пред вестника Магдалена.


Двамата пристигат в България преди около месец. Магдалена ги посреща в скалния параклис, а Силвия се интересува наистина ли се случват толкова много чудодейни изцеления, за които се пише и говори.
"Дадох им тетрадката, в която всички, решили да споделят своите чудеса, ги описват вътре. Те я взеха, излязоха навън на пейката и я разгледаха внимателно. След това влязоха отново, върнаха ми я и се разговорихме. Тогава Силвия ми сподели за проблема. Помолиха се, след което разменихме контакти и си тръгнаха", продължава с разказа си Магдалена.
Чудото идва две седмици по-късно. "С развълнуван и невярващ глас Силвия ми се обади, че е бременна. Самата тя не можеше да повярва как след толкова години чакане и убити надежди само за няколко дни е успяла да зачене. Скалният параклис в Трън е бил последната надежда и пристан за Силвия, след като обиколила толкова много други места", добавя уредничката на скалния параклис "Света Петка" в Трън.
Това съвсем не е единственият случай на зачеване след искрени молитви. Жена ражда бебе след 15 години опити, три инвитро процедури и много нерви, пари и отчаяние. Истинската история с щастлив край е благодарение на силната и истинска вяра на майката. Но и на точното място, на което попада - скалния параклис "Света Петка".
"Случайно минавали оттук и познат им казал да се отбият и да се помолят на света Петка. След това се върнаха да благодарят, щастливи и доволни, че чудото се е случило и след 15 години мъки те са се сдобили с отроче", разказва още пред "България Днес" Магдалена Георгиева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама