Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/10119859 www.bgdnes.bg

8-годишният Никола мечтае да проходи

По-малко от 10 000 лв. са нужни на детето за нормален живот 

"Мечтая да проходя."

Тези сърцедокосващи слова са на 8-годишния Никола от Пловдив, който страда от детска церебрална парализа.

След по-малко от месец детето ще бъде в трети клас, но неговите трепети са по-различни от тези на съучениците му. Той с вълнение очаква деня, в който ще може да се придвижва пълноценно и ще може да изживее истински своето детство.

Реклама

"Преди дни за пръв път излязохме на разходка след свалянето на гипса и видях очите му, изпълнени с радост", сподели пред "България Днес" изстрадалата му майка Сандра Димитрова.

Лекарите поставят тежката диагноза, когато той е едва на 8 - 9-месечна възраст. Момчето е претърпяло вече 11 операции и продължава с борбата за независимост от инвалидната си количка. За да може да е като останалите деца, Никола има нужда от средства за рехабилитация. На 3 юли т.г. в Турция е извършена успешно и последната му операция, както и поставяне на ботокс в ръката му, защото заради спазъм на дясната му ръка и сковаността в нея той получава изкривяване на гръбнака.

Семейството му е получило оферта от клиника в Полша за рехабилитация след свалянето на гипса. Стойността й е 8760 евро и е за периода от 3 октомври до 27 ноември 2021 г. Част от парите вече са събрани, като трябва да бъдат осигурени още около 10 хиляди лева до 25 септември тази година.

Всички, които желаят да помогнат на малкия герой Ники, могат да го направят на следната банкова сметка:

Дарителска сметка в Уникредит Булбанк

IBAN: BG22UNCR70001522564636

Титуляр: Никола Сашев Димитров

BIC (SWIFT): UNCRBGSF

PayPal: [email protected]

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама