Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/10470241 www.bgdnes.bg

5000 лв. ще спасят мъж с 2 трансплантации

Трябва да ги събере до Нова година 

Йордан получава бъбрек от баща си за коледен подарък 

Не с една, а с цели две бъбречни трансплантации е 32-годишният Йордан Иванов.

След дългогодишна борба той получава шанс за нов живот благодарение на своя баща. За да не бъдат напразни всички тези усилия, мъжът се нуждае от немалката, но осъществима сума от 5000 лв. Неговата майка се обръща към всички хора, които имат възможността да помогнат на Йордан, за да отиде на задължителен втори контролен преглед и биопсия във Франция. За първия не е успял да стигне, тъй като не са имали финансовата възможност.

"Преминахме през много тежка битка, за да може синът ми да получи шанс да живее. Силно се надявам и вярвам, че има добри хора, които са готови да помогнат. Този контролен преглед е изключително важен за неговото здраве", споделя пред "България Днес" майката на боеца Виктория Иванова.

Реклама

Битката му с болестта започва през 2008 г, когато е включен на хемодиализа заради влошена бъбречна функция. За негово нещастие, той няма близки с неговата 0+ кръвна група и се записва в листата на чакащите. 6 години по-късно късметът му се усмихва и идва дългоочакваният ред. Извършена е трансплантация на трупен донор. Заради дискомфорт и напрежение след това Йордан става редовен пациент на болницата. За съжаление, след множество операции, не се забелязва съществено подобрение. Оказва се, че функционалността на бъбрека е значително намалена и се налага нова трансплантация. Този път семейството е твърдо решено, че ще потърси помощ извън границите на България.

Чудото се случва миналата Коледа. Варненецът получава необичаен подарък от своя баща - неговия бъбрек. Така на 21 януари тази година е извършена втора трансплантация в Гренобъл, Франция. Въпреки различните кръвни групи на сина и бащата органът получава 97% съвместимост.

"Мечтая в България да има по-добро здравеопазване. Да не се налага хората да бягат в чужбина, за да ги оперират успешно", сподели пред вестника Йордан. Предстоящият контролен преглед в Гренобъл е предвиден за 2 януари 2022 г. Сумата, която трябва да бъде събрана за квартира, самолетни билети, преводач и храна, е непосилна за родителите му. Нека бъдем съпричастни и помогнем на мъжа да стигне до болницата, за да има и за него здраве и живот.

Дарения могат да се правят на следната сметка:

IBAN: BG27STSA93000020977115

BIG: ST SA BGSF

Титуляр: Йордан Иванов Иванов

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама