Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/10474078 www.bgdnes.bg

4-годишната Нелис се бори с рак

Поредица от терапии в Истанбул постепенно стопяват тумора

Лекари сбъдват мечтата й да лети със самолет

Злокачествен рак връхлита малката Нелис още преди да е навършила 2 годинки. Слънчевото момиченце, което сега е на 4, се бори с тежката болест с десетки имунотерапии с химиотерапии в клиника в Истанбул.

"През май 2019 г. Нелис е диагностицирана с високорисков невробластом IV стадий. Оттогава насам започва нейната борба с това раково заболяване. Лекува се в две турски клиники, като през това време минава през няколко операции, множество химиотераии, трансплантация на костен мозък, няколко лъчетерапии, MIBG терапия и ред други лечения. Всичко това се реализира с помощта на много добри хора, които подадоха ръка на Нелис в този тежък за нея момент", споделя пред "България Днес" нейната майка Ася.

Реклама

Благодарение на своите дарители Нелис продължава своето лечение и сега. В момента Нелис провежда имунотерапия и това е нейната надежда за излекуване.

"Все още продължава дарителската кампания по набиране на средства. По офертата на болницата необходимата сума за имунотерапията е 66 000 евро, като по-голямата част от нея е събрана и остават около 20 000 лева (11 000 евро). Тази терапия даде добър отговор, защото новопоявилият се метастазирал тумор между сърцето и белия дроб се стопи. Лекарите, както и ние сме обнадеждени, че нещата ще се развият в добрата за Нелис посока", добавя родителката.

Планират се обстойни контролни прегледи и изследвания. Тогава ще стане ясно как ще продължи лечението, дали ще има необходимост от още няколко курса имунотерапия, или ще се мине към друг протокол.

"Вярваме, че с подкрепата на толкова хора и личната борба на Нелис ще успеем да стигнем до крайната цел, а именно пълно изцеление", казва още майката.

Докато трае дългото лечение на Нелис зад граница, момиченцето споделило пред лекуващия лекар каква мечта има - да скочи с парашут от самолет. В отговор на това докторът организира за всички деца от отделението по онкохематология посещение на Симулационния тренировъчен център на турските авиолинии.

Който има възможност да направи дарение, може да го направи, използвайки следната сметка:

Банка: УниКредит Булбанк

Банкова сметка: BG25UNCR70001523587059

BIC код: UNCRBGSF

Титуляр на сметката: Нелис Заимова Кедова

Реклама
Реклама
Реклама