Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/11888522 www.bgdnes.bg

Бедни баба и дядо сами отглеждат две внучки

Имат нужда от пералня и бойлер 

Майката изоставя Никол и Кати, бащата е на лечение 

Баба и дядо се грижат сами за внучките си.

Гюлфие Ахмедова и съпругът й от русенското село Щръклево едва успяват да свържат двата края, за да не живеят в тотална мизерия момиченцата Никол и Кати.

Историята на децата разтърсва преди дни социалните мрежи, след като жени посещават семейството и научават за страшната им житейска история. Разказват, че майката е изоставила момиченцата, а бащата е на тримесечно лечение в клиника. Така за Никол и Кати единствената надежда и спасение са техните баба и дядо.

Реклама

"Искам да помоля, кой с каквото може, да се отзове и да помогнем на една баба в нужда. Средствата, с които разполагат, са недостатъчни за отглеждане и покриване на елементарните нужди на две дечица. Нямат пералня, нито бойлер", разказва Вилдан Зейнулова, която следи отблизо ситуацията с момиченцата. Друга жена, която е била в дома им в Щръклево, посочва, че имат нужда от помощ, за да се направи основен ремонт на детска стая и баня.

"България Днес" се опита да се свърже с баба Гюлфие, като телефонът й даваше, че е изключен, като има възможност да е спрян заради неплатени сметки. Изключен беше и телефонът на кметица на Щръклево Цветелина Михайлова, която потърсихме за коментар как местната власт може да помогне на страдащото семейство.

"От отдел "Закрила на детето" са ходили на проверка в къщата на жената, тя очакваше поради липса на условия да отнемат децата, но са й съобщили, че те остават при нея и отсега нататък ще започне подаването на всякакви молби за помощи и така нататък", допълва Зейнулова.

Телефонният номер на Гюлфие е 0893 916 102 за тези, които искат да се свържат лично с нея, ако в един момент бъде отново достъпен. Точният й адрес е Щръклево, ул. "Кокиче" №9 - селото се намира на 17 километра южно от Русе, по пътя от дунавската столица за Варна.

Текстове под снимки:

08-01-1 - 

08-01-2 - 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама