Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/12060242 www.bgdnes.bg

Най-накрая издават ТЕЛК на семейство инвалиди

След публикация в "България Днес"

Валентин и майка му живеят с по 50 лв. на седмица, майстор обещава да им ремонтира апартамента без пари

Болният Вальо от Златица най-накрая ще си получи ТЕЛК-а след публикация на "България Днес". Решението ще спаси младия мъж, който бе забавен от институциите и това постави на ръба на оцеляването него и болната му майка Станка.

Реклама

"След вашата публикация ми се обадиха от ТЕЛК. Отидох до София и ми казаха, че молбата ми вече е обработена и трябва да си направя само нужните изследвания. Направих ги, предадох ги и в момента чакам решението да дойде до седмица, две."

След като писахме за тежката съдба на двамата инвалиди, те събраха от дарители около 1500 лв. За съжаление парите веднага са похарчени за изследвания, матрак, маратонки за Вальо и чехли за Станка.

Когато е на 9 г., Валентин пада от колело и си удря лошо главата. Получава черепно-мозъчна травма, сърцето му спира и момчето изпада в кома за един месец. Когато се събужда, разбира, че е получил хемипареза - обездвижване на дясната ръка и на части от десния крак. Оттогава е напълно неработоспособен, също като майка си Станка Костадинова. Тя е с диабет и нервно разстройство.

"Не смогваме със сметките за тока, водата и другите належащи неща. Повечето дни не обядваме, понеже нямаме възможност. Няма как да отделим пари за ремонт, а апартаментът е окаян и в него трудно се живее", сподели за вестника Валентин.

Реклама

Жилището, което обитават двамата инвалиди е в окаяно състояние, но те нямат нужните средства да го ремонтират. Въпреки това лъч надежда има! Спас Георгиев и строителната му бригада "Средногорие" са готови да ремонтират без пари апартамента. Нужно е само да се съберат пари за материали.

"Апартаментът има нужда от сериозен ремонт, навсякъде трябва да се пипне, защото положението не е никак добре", категоричен е Георгиев, който вече е огледал обекта.

На фона на всички тези проблеми преди няколко дни Станка е диагностицирана с перде на окото. Ще се наложи майката да се подложи на операция, която струва около три хиляди лева. Сумата е непосилна за двамата инвалиди, които живеят понякога и с по 50 лева на седмица.

Помогнете!

BG53 UBBS 8002 4036 7404 40 - това е сметката на семейство Костадинови. Нека им помогнем да живеят нормално и да ремонтират жилището си.

Реклама
Реклама
Реклама