Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/12178596 www.bgdnes.bg

Отец Иван тъне в мизерия

Все по-трудно ходи, това му пречи да намери средства

Такова безпаричие никога не е било, кахърен е духовникът 

"Живеем в ужасна мизерия! Такова безпаричие никога не е било. Имаме спешна нужда от помощ, иначе не знам как ще оцелеем."

Това призна пред "България Днес" с кахърен глас отец Иван, който в момента е поел грижите за около 200 души в тежко положение.

Реклама

"Няма дарения - дали заради летния сезон, дали защото хората няма възможност. През последните два месеца са ни преведени едва 2300 лева. С тези пари не можем нито да си платим сметките, нито да си купим храна за дълъг период от време. Искам да призова чрез вестник "България Днес" хората да ни помогнат, за да можем да живеем", каза още добрият старец. Дядо Иван допълни, че дори не мисли какво ще е за зимата, като още не е купил дърва за огрев.

С тежкото финансово състояние се е влошило и здравето на отчето. От дълго време духовникът има проблеми с краката си, но сега лявото му коляно е още по-зле. "Поставиха ми инжекция, лекари ме прегледаха, но от два месеца положението не е добре. Все по-трудно ми е да ходя. Когато ставам от леглото, имам нужда някой да ми помага. Не знам откъде дойде това чудо с болежките. Когато можех да ходя, обикалях повече и намирах хора, които да ни помагат. Сега това е почти невъзможно", сподели дядо Иван, който през годините е помогнал на хиляди изстрадали души.

Ако искате да помогнете, може да дарите средства по следните сметки:

Дом за сираци "Св. Николай" при храм "Св. Троица",

с. Нови хан, п.код 2110, БУЛСТАТ: 175743823

Банкова сметка в лева:

UNI CREDIT BULBANK,клон Елин Пелин

IBAN: BG72UNCR 96601000411600,

BIC: UNCRBGSF

Сметка в евро:

IBAN: BG13UNCR70001522104630

BIC: UNCRBGSF

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама