Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/12345204 www.bgdnes.bg

Дарихме храна на отец Иван

Очите на децата грейнаха от щастие 

Месо, консерви и олио получиха бедстващите в приютите му 

Месо, консерви, храни с дълъг срок на годност и олио бяха дарени на отец Иван!

Това се случи чрез благотворителна акция, организирана от вестник "България Днес", в която се включиха много хора с добри сърца.

Миналата седмица дядо Иван сподели, че положението в приютите е изключително критично и някои от хората не са яли от дни. През лятото спрели и даренията, така че не можели да си погасяват сметките. Само за броени часове историята достигна до хиляди българи, които изявиха готовност да помогнат.

Реклама

През почивните дни дарените продукти бяха закарани до новия приют на духовника в кюстендилското село Коняво. Очите на най-малките обитатели грейнаха, когато видяха пазарските торби, пълни с ориз, боб, леща и консервирани зеленчуци. Радостно размаха опашка и кучето Роза. Малчуганите с охота се включиха в пренасянето на продуктите. С огромен принос за дарението е фирма "Аполо". Оттам предоставиха 50 килограма месо - замразени и сурови деликатеси за скара. От седмици някои от обитателите са само на картофи и варива, така че получаването на месо е един от най-радостните им моменти през годината.

"Безкрайна е благодарността ми за дарената храна. Вестник "България Днес" винаги са били до мен и питомците ми в трудни моменти. Никога не ни изоставяте. И този път показахте, че имате добри сърца. Бог да пази вас и семействата ви", обърна се към екипа на вестника отец Иван, който вече трудно се придвижва и голяма част от времето си прекарва седнал или легнал.

Духовникът сподели, че много иска да завърши приюта в Коняво, но заради безпаричието строителните дейности временно са спрели. За момента живеещите там имат покрив над главата си, както и помещения, в които да спят. Основното им занимание е да обработват овощните градини, които се разпростират на няколко декара. Надяват се на добър добив от сливи, които да продадат на голяма хранителна верига, а с получените пари да успеят да платят поне част от сметките си.

Как да помогнем 

Освен от храна приютите на дядо Иван имат нужда и от средства, които могат да бъдат преведени по следните сметки:

Дом за сираци "Св. Николай" при храм "Св. Троица", с. Нови хан, п. код 2110

БУЛСТАТ: 175743823

Банкова сметка в лева: UNI CREDIT BULBANK, клон Елин Пелин

IBAN: BG72UNCR 96601000411600, BIC: UNCRBGSF

Сметка в евро: IBAN: BG13UNCR70001522104630 BIC: UNCRBGSF

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама