Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/12423786 www.bgdnes.bg

Рак връхлита Наталия, нека я спасим!

Лекари махат целия й стомах, майка й умира от чумата на XXI век, съпругът й си отива на рождения ден на дъщеря им

Низ от ужасяващи и малко радостни моменти е животът на Наталия Миткова в последното десетилетие.

Реклама

Рак на стомаха връхлита 43-годишната жена, когато изпитва най-голямото щастие - научава новината, че е бременна, след шест опита ин витро и три спонтанни аборта. Въпреки жестоките болки в стомаха лекарите не откриват болестта, докато в нея се заражда нов живот. За щастие жената ражда жива и здрава малката Аделина, която вече е на 11 месеца. Малко след идването й на бял свят идва и тежката диагноза.

Първият мъж на Наталия умира на рождения ден на дъщеря им преди 9 години, а докато лекари се опитват да установят откъде идват непоносимите болки в стомаха на жената, умира и майка й - от рак.

"Втория ми съпруг го оперираха от доброкачествен тумор. Преди години се запалила къщата му и при пожара починали неговата съпруга и децата. Двамата като вдовци с толкова тежко минало се намерихме и си казахме, че заедно можем по-леко да минем през шока и ужаса. Затова и толкова много искахме да си имаме детенце. Битката беше много тежка, а повечето ин витро процедури бяха с донорска яйцеклетка. Никой лекар не разбра, че съм имала рак и съм бременна", споделя пред "България Днес" борбената жена.

След раждането на малката Ади, жестоките болки се усилват. Медиците решават да извадят жлъчката на жената, но ефект не последвал. А Наталия трябвало да се пребори и с коронавирус.

"Взимаха ми биопсия, но явно не от мястото, където е ракът. Смених лекаря. Следващият каза, че стомахът трябва да се премахне. Последва операция за пълно отстраняване на стомаха и тежка химиотерапия. Също и 24 лимфни възли бяха изрязани", разказва Наталия.

Реклама

И продължава: "За съжаление имам метастази в коремната кухина. Преди няколко дни бях на нова операция, на която ми изляха химиотерапията директно в коремната кухина и казаха, че в България няма кой да ме оперира, за да отстрани тези метастази, и не могат да ми предложат друго алтернативно лечение освен венозна химиотерапия. Свързах се с Център за лечение в Израел, където предлагат по-съвременни методи за отстраняване на метастазите в коремната кухина".

За лечението са необходими над 100 000 лв.

Банките отказват кредит на жената заради заболяването, а тя живее с 425 лв. инвалидна пенсия. Отделно двамата със съпруга й плащат кредит от 166 000 лв., изтеглен за покупка на къща в пернишкото градче Батановци и покриване на разходите за ин витро процедурите.

"Моля всеки от вас, който има възможност, да ми подаде ръка в тази тежка за мен битка!", отправя апел Наталия.

Който желае и има възможност, може да дари средства на следната сметка:

Банкова сметка:

BG86RZBB91551009834290

КBC банк

Наталия Василева Миткова

Средства може да дарите и ТУК

Реклама
Реклама
Реклама