Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/12518466 www.bgdnes.bg

Вуйчо спасява болния актьор

Ще помогнем на колегата чрез Фонда на българските артисти, казва 

"Вуйчо ще ми даде бъбрек и ще ме спаси".

Това разкри пред "България Днес" младият актьор Павел Емилов. Артистът се нуждае от спешна трансплантация. Операцията струва 40 000 лева, ала е непосилна за 27-годишния актьор и близките му.

Сумата трябва да бъде събрана до Деня на Независимостта, когато в Турция са готови да приемат за последна комисия преди манипулацията Павел и вуйчо му.

Реклама

"Готови сме помогнем на колегата през здравния фонд на Съюза - обяви пред вестника Христо Мутафчиев. - Явно сумата за трансплантация е твърде голяма за нашия фонд и няма да можем да я покрием цялата. Но ще се включим със сигурност, за да успеем да покрием част от разходите на Павел", добави още председателят на Съюза на Българските Артисти.

Емилов разбира за здравословния си проблем случайно, преди години. Започва да посещава различни лекари, но никой не успява да му направи необходимата биопсия, както и да му каже какво точно му има.

Павел е спокоен и обнадежден за бъдещото си състояние. Единствено го мъчи факта, че не бива да пие вода и каквито и да било течности.

"Това е най-големият ми кошмар - признава актьорът. - Бъбреците ми не работят и не могат да я обработят. Това може да увреди всички мои органи. Затова главно ям краставици. Не мога да ям и много плодове и зеленчуци заради калия в тях, който е опасен за хората с бъбречна недостатъчност. А съм и с високо кръвно налягане - понякога горната ми граница стига до 200", разкрива още Емилов.

Номинираният за "Икар" за водеща мъжка роля актьор е изумен от светкавичната реакция на всички свои приятели, колеги и хора включили се с готовност в кампанията за събиране на средства за него.

"Щастлив съм от този факт! Не съм очаквал, че толкова бързо и такава голяма помощ ще ми окажат всички! Мобилизираха се, подеха инициативата, организират концерти, дарителни кампании", добави артистът.

Реклама
Реклама
Реклама