Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/12792257 www.bgdnes.bg

Баща и бебето му изнемогват преди зимата

Гладът и студът са надвиснали страховито 

Георги и Гого имат нужда от храна и средства, за да оцелеят 

Тежки времена застигат 26-годишен мъж и малкото му детенце!

Баща и син нямат достатъчно средства, за да си купуват храна и дрехи. Те имат нужда от помощ, за да могат да преживеят задаващата се тежка зима и да не си лягат гладни и на студено.

Георги е баща на Гого, който е само на годинка и четири месеца. За съжаление, младият татко е изправен пред сериозни трудности, тъй като наскоро остават сами.

Реклама

"Майката на Гого изоставя детето и мъжа си и в момента бащата се справя изключително трудно. Майката не желае да се грижи за детето. Правата върху Гого са доброволно дадени от майката, като имат дело за потвърждаване на това. Причините защо майката е постъпила така, ще оставим без коментар, смятаме, че е напълно излишно да правим анализ на нейните действия. За нас е важно, че бащата иска да отгледа своето дете", разказват от благотворителната организация "Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще".

Оттам посочват, че мъжът работи като охрана, като отскоро има взета квартира в близост до София.

За рекордно кратко време хора от цялата страна започват да даряват за по-добър живот на бащата и малкото момченце. Осигурени са пералня и хладилник, както и дрешки за малчугана. Татко и дете ще имат и телевизор.

Бащата е готов да плаща сам наема от 300 лева и абсолютно всички сметки по жилището и детето, но вече се е появил благодетел, който да поеме наема за следващите шест месеца.

Двамата имат нужда предимно от средства и храна, като е препоръчително да се даряват дълготрайни продукти. Също така се търсят спалня и спални комплекти.

"В грижата за детето ще помага едната баба - майката на бащата, за да може таткото да работи. За Георги също търсим дрехи и обувки, като той носи дрехи размер М (панталони размер 46) и обувки 42-ри номер. С всичко това се надяваме да успеем да дадем добър старт на бащата, който иска да отгледа своя син и прави всичко възможно, за да му осигури всичко", добавят от "Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще".

Реклама

Как да помогнем

Всеки, който желае, може да подкрепи семейството лично.

Свържете се с екипа на организацията на телефон 0893 025 067 и оттам ще ви свържат с бащата, за да предоставите помощта си лично.

Ако сте от София и желаете да дарите храна, дрехи или друго, може да го направите в офиса на добротворците:

София, ул. "Иван Сусанин 42-Б", офис 3

Ако сте от друго населено място, може да използвате някой от куриерите в страната.

Реклама
Реклама
Реклама