Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/12878401 www.bgdnes.bg

Село спасява млад мъж

Андрей се нуждае от спешно лечение в Турция 

47 хил. лв. събират за по-малко от седмица 

Млад мъж получи шанс за нормален живот благодарение на жителите на смолянското село Момчиловци.

Андрей Андреев е на 31 години и страда от множествена склероза - прогресивно автоимунно заболяване, което затруднява и блокира най-елементарните движения на тялото. Преди 5 години той започва да усеща как физически се изтощава твърде бързо, залита и често му се вие свят. След множество изследвания на кръв и гръбначен мозък Андрей е диагностициран с коварното заболяване.

Реклама

За нещастие, след резултатите от последния преглед лекуващият му лекар в една от най-реномираните клиники в Европа е категоричен, че е необходима спешна терапия, тъй като състоянието му се влошава бързо. За най-кратък срок семейството му трябва да събере между 13 и 15 хил. евро за престой и лечение в Истанбул. За съжаление, сумата е непосилна за семейството и по тази причина жителите на селото започват благотворителна акция.

"За по-малко от седмица успяхме да съберем 47 хил. лв, за да помогнем на Андрей. Включиха се всички жители на Момчиловци, както и хора от цялата страна. На тази млада възраст всички искрено му съчувстваме и му пожелаваме да пребори болестта", сподели пред "България Днес" кметът на селото Сийка Суркова. По думите й местните показали, че и в най-трудните моменти могат да се обединят и да подадат ръка на нуждаещ се. Те поставили кутии за дарения във всички търговски обекти на селото и бързо събрали част от необходимите средства за лечението.

"Андрей живее с родителите си. Майка му Елка изключително старателно се грижи за него и полага всякакви усилия, за да може синът й да има нормален начин на живот", заключи пред вестника Суркова.

Всеки, който желае да помогне на Андрей, може да го направи на следната банкова сметка:

IBAN:BG82UBBS80021042100240

BIG: UBBSBGSF

Титуляр: Елка Иванова Андреева

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама