Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/13597968 www.bgdnes.bg

Татко загина пред очите ми!

Вълна от подкрепа за дете без родители 

Малката Гергана вижда как баща й пада в шахта, гледа я баба й, с която едва свързват двата края подз.

Доли ЛУКАНОВА

Малката Гергана от София преживява травма за цял живот едва на 6 години. Детето губи баща си пред очите си. В най-празничния месец от годината - декември, момиченцето излиза навън с родителя си. Докато са в асансьора, спира токът и двамата засядат. Детето се стряска и започва да плаче. Всеотдайният й баща прави всичко по силите си, за да я успокои. Опитвайки се да излезе от капана, мъжът дърпа ръчката на асансьора и успява да отвори вратата между 3-ия и 4-ия етаж. Скачайки, се подхлъзва и пада в шахтата.

Реклама

Човекът е приет в болница със счупен гръбначен стълб и още много тежки наранявания. Издъхва ден преди Нова година, оставяйки малката Гери сираче.

Майката на детето не полага никакви грижи, не се интересува от дъщеря си и поради тази причина от социални грижи поверяват Гергана на баба й Ани. 53-годишната жена също е загубила баща си на нейната възраст и приема историята присърце. Не иска внучка й да обикаля по интернати, както се е случило със самата нея преди години, затова, макар и да няма много средства, не се отказва от детето.

От всичкия стрес и шок малката Гергана също влиза в болница в началото на януари. Сега, за да осигури всички грижи около детето, да погребат бащата, бабата излиза в неплатен отпуск.

Двете живеят под наем в столицата. Баба Ани едва намира пари за сметки и храна, да не говорим за дрехи и играчки на внучката си. Изнемогващата жена решава да се обърне към фондация "Подай ръка" за помощ. Малката Гергана има нужда от дрехи, обувки и неща за училище, тъй като тази година ще е първи клас. Преди години баба Ани е теглила кредит, който все още изплаща, и това я затруднява още повече.

След като от фондацията споделят историята на малкото момиченце и баба му, вълна от съпричастност се излива върху семейството. Вече са осигурени пералня, готварска печка, хранителни продукти, спални комплекти и всичко, от което двете имат нужда. Битовите им сметки са поети, както и наемът за месеци напред. Детето ще ходи на психолог, има предложена безплатна дентална помощ, както и безплатни уроци по гимнастика.

Всеки, който желае, може да подкрепите каузата на организацията за Гергана и нейната баба чрез сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗПДБ

Основание: Дарение за кауза 2

Реклама
Реклама
Реклама