Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/17365094 www.bgdnes.bg

ДА ПОМОГНЕМ! Малкият Ники мечтае да проходи

21 хил. лв. са нужни на детето, за да бута проходилка и да се движи 

Ражда се напълно здрав, но заради ваксина получава парализа, казва майката 

"Мечтая да проходя!"

Тези докосващи сърцето думи не спира да повтаря на своята майка 7-годишният Николай от Варна, който страда от детска церебрална парализа.

Реклама

"Най-голямата ми болка е да гледам как детето ми страда. Много искам да му помогна, за да изживее най-хубавото си детство", емоционално споделя пред "България Днес" майката на Ники - Юлия Дончева.

По думите й тежката борба на сина й започва, когато е едва на пет месеца. По време на третата задължителна ваксина Ники получава гърч. Въпреки че лекарите правят всичко по силите си, за да го спасят, тежкият инцидент удря детето в лявата половина на мозъка му.

"Тогава ни съобщиха, че Ники страда от епилептичен синдром на Уест. Щом таткото чу тези думи, каза, че не желае да гледа такова дете, и поиска да го оставим в Дом. Животът ми се срути, защото знаех, че никога не бих направила това. Разбира се, последва развод и останах сама с това прекрасно момче", през сълзи разказва Юлия.

Майката на Николай разкри, че синът й е бил много чакано дете, тъй като правили опити за него в продължение на седем години. Въпреки това бащата решава да напусне семейството, плащайки всеки месец издръжка от 600 лв, която стига на Юлия да покрие ипотечния кредит за дома, в който живеят.

"Ники преди не можеше да прави крачки дори, но сега има лек напредък. Изправя се сам и с моя помощ може да се движи. Сега ни трябва помощта ви, тъй като не може да бута проходилката си самичък. Причината за това е, че едната му ръчичка е парализирана и е свита в юмрук", казва майката.

От турска клиника отправят оферта, с която ще оправят ръката на детето, за да може да бута проходилката си, но за съжаление, сумата от 21 400 лв. е непосилна за Юлия.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи на следната сметка:

IBAN: BG49FINV915010UB460151

Титуляр: Юлия Христова Дончева

Основание: Дарение за Ники

Реклама
Реклама
Реклама