Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/9668701 www.bgdnes.bg

Яйца и козунаци за самотни пенсионери

Доброто се възражда в навечерието на Великден

Доброволческа акция реди празнична трапеза на баби и дядовци 

Боядисани яйца и пакетирани козунаци за самотни пенсионери набира доброволческа акция.

Целта на кампанията "Бъди добър! Прави добро" е да нареди празничната трапеза за Възкресение Христово на баби и дядовци, които нямат финансови възможности или близки, които да им приготвят традиционните храни.

"Към момента става въпрос за 180 души от 7 села, които имат нужда от дарения на хранителни продукти, за да посрещнат Великден като празник - с пълна трапеза. Каузата е да се помага на самотно живеещи възрастни хора, за които алармират кметовете и наместниците от населените места във Врачанско", обясниха организаторите на кампанията.

Реклама

Всеки, който желае да помогне, може да закупи два вида храни - трайни (олио, захар, сол и кори за баница) и нетрайни (яйца и боя за тях, пакетиран козунак, сезонни зеленчуци, вакуумирани колбаси; вакуумирани млечни продукти като кисело и прясно мляко, сирене и кашкавал, също така свинско, пилешко месо или кайма в тарелка). Приемат се и ваучери за храна, като важно условие е дарението да бъде направено до 23 април.

"Ако искаш да изпратиш нетрайни продукти, направи го непосредствено преди крайния срок на мисията. Организаторите разполагат с хладилници, но срокът на годност на част от продуктите е кратък, затова те трябва да се изпратят малко преди самото раздаване. Това не важи за трайните продукти, които можеш да изпратиш във всеки момент. Ако имаш желание и личен транспорт, можеш да се включиш и в разнасянето на продуктите на 26, 27 и 28 април. Пиши имейл на организаторите, за да те имат предвид и да ти пишат с подробности", казват инициаторите на кампанията.

5 начина да помогнем

Всеки, който иска да се включи, може да го направи по следните начини.

1. Банкова сметка:

Име: Бъди добър! Прави добро!

iban: BG92STSA93000027583585

2.PayPal:

[email protected]

https://www.paypal.me/badidobar

3.Еконт:

гр.Враца офис до бл. 32

за Мая Методиева

тел. 0876222189

4. EPAY. BG

КИН:2045973309

email: [email protected]

5. Чрез лично предаване на продуктите

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама