Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18382564 www.bgdnes.bg

Сираци и украинчета извеждат звездите на терена

Евро 2024 ще остави незабравим спомен в умовете на стотици деца. Тези, които извеждат звездите на терена преди началото на мачовете.

За първи път те не са само от школи от страната домакин Германия. Избраните деца са 1122 от цяла Европа. Във всичките 51 игри по 22 момчета и момичета имат възможността да маршируват в светлината на прожекторите с професионалистите.

Реклама

Освен спечелилите това право чрез един от главните спонсори има и такива, за които това е нещо хубаво в тежкия им живот.

Надали децата, извели Кристиано Роналдо и Килиан Мбапе на стадиона в Хамбург, някога ще забравят този миг. Още повече че животът им не е никак лек. 22-те момичета и момчета бяха от пансиона за сираци в града. Те бяха избрани с лотария в дома, където има около 200 деца. Целта беше да няма сърдити, че не са били избрани да бъдат на терена до световните звезди на Португалия и Франция.

На един от мачовете от груповата фаза двата отбора бяха изведени от 22 украинчета. Жестът е повече от ясен. Това са деца, които или постоянно живеят в страх от бомбите в родината им, или заедно със семействата им са емигрирали в Германия. За тях това е малък райски остров в безумното ежедневие, което се налага да живеят в XXI век.

Благодарение на кампанията на един от главните спонсори на европейското и 11 българчета се докоснаха до Евро 2024. Те имаха щастието да изведат Испания в полуфинала срещу Франция. Надали някое от тях ще забрави, че е вървяло ръка за ръка с Ламин Ямал или Нико Уилямс.

Десетгодишно момче от Хелстън изживя мечтата на всеки млад футболен фен. Излезе на терена преди първия мач на Англия на шампионата в Кьолн. Алекс Хенди беше едно от щастливите деца, строили се пред Джуд Белингам и Хари Кейн. Пред местния вестник споделя, че не е спал от вълнение вечерта преди и тази след мача.

Досега имаше някои много сладки сцени. Деца, които просто се усмихват от ухо до ухо, защото са част от играта. Деца, които държаха ръка на сърцето си по време на химна, когато бяха подредени пред играчите. Деца, които не гледат напред, а с обожание своите идоли. Деца потропват нервно на място. Малчуганите, които изглеждат толкова съсредоточени, сякаш самите те ще играят. Цялата гама от емоции, красиво изобразена в жестовете и израженията на лицата на звездите на утрешния ден. За съжаление не всички попадат в обектива на телевизионните камери.

Между другото децата напускат терена по различни начини след химните - сами или ръка за ръка. Тогава, разбира се, вече не с Килиан Мбапе, Кристиано Роналдо, Ламин Ямал и компания, а един с друг. Така или иначе е едно незабравимо изживяване за най-малките - а те самите представляват емоционалното богатство за европейското първенство.

Четете още

Оливие Жиру се пенсионира

Оливие Жиру се пенсионира

УНИКАЛНО! Англия копира режима на Пената (СНИМКИ)

УНИКАЛНО! Англия копира режима на Пената (СНИМКИ)

Испания е на финал след обрат над Франция!

Испания е на финал след обрат над Франция!

Джак Грийлиш чака наследник

Джак Грийлиш чака наследник

Реклама
Реклама
Реклама