Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/13657904 www.bgdnes.bg

Футболни звезди стават изнасилвачи

Дани Алвеш раздава автографи и скучае зад решетките

Футболистите могат да имат почти всяка жена, но понякога удрят на камък и демоните в тях излизат наяве. През последните години все повече играчи са обвинявани в изнасилвания и различни сексуални посегателства. Понякога те самите стават жертва на златотърсачки, но в други случаи вината им се доказва и затворът става новият им дом.

Последният такъв случай е с най-титулувания футболист в историята - Дани Алвеш. Носителят на 44 трофея в кариерата си бразилец лежи в панделата в Испания, след като бе обвинен в изнасилване от 23-годишно момиче. Алвеш е насилил жената в тоалетната на нощен клуб и я е карал да крещи "Аз съм твоята кучка". Първоначално бразилецът отрича изобщо да познава момичето, а след това твърди, че са правили секс с нейно съгласие. Световният шампион на няколко се оплита в показанията и в крайна сметка съдът решава да го остави в затвора до старта на делото. Алвеш не успява да си купи свободата, тъй като жената не иска обезщение, а единствено справедливост. Бразилецът е заплашен с присъда от 4 до 12 години затвор, а жена му вече се отрече от него. Първоначално Йоана опита да защити съпруга си, но след като се убеди във вината, изтри общите им снимки в социалните мрежи.

Реклама

"Ще приема каквото и да бъде решението на съдията - казва бившата звезда на "Барселона". - Напуснах дома си, когато бях едва на 15 години. Преодолях много трудни и сложи ситуации в живота си. Ще премина през още една. Нищо не ме плаши."

Засега Алвеш е примерен затворник без никакви привилегии. Бразилецът раздава автографи в панделата и вече дори игра футболен мач. Негови съкилийници разказват, че звездата не се държи надменно с останалите, става в 8 часа и си ляга в 22 ч., когато се гасят лампите. Най-големият проблем за него била скуката в затвора.

Алвеш тръгна по стъпките на сънародника си Робиньо. Бившата звезда на "Манчестър Сити" и "Реал" (Мадрид) Робиньо бе осъден на 9 години затвор от съда в Рим за групово изнасилване. Въпросният инцидент се разиграва в Милано през 2013 г., когато бразилецът и още петима души насилват албанско момиче в нощен клуб. Жертвата е била под въздействието на алкохол и е празнувала 23-ия си рожден ден. Въпреки доказаната вина Робиньо успява да се измъкне от затвора. Властите в Бразилия отказват да го екстрадират в Италия и днес Робиньо спокойно може да се разхожда по плажа в родината си. Това доведе до сериозно възмущение в местните медии.

"Той е осъден за изнасилване, трябва да е в затвора, а не да се разхожда по плажа, да играе волейбол и да мисли дали ще се върне на терена, или не - казва дългогодишният журналист и бивш футболист Валтер Касагранде. - Човек, който не вижда нищо лошо в изнасилването на жена и който се изсмя на жертвата в телефонен разговор, записан от полицията. Такъв е той всъщност: негодник, страхливец."

За изнасилвачи са сочени и две настоящи звезди от Висшата лига - Бенжамен Менди от "Манчестър Сити" и Томас Партей от "Арсенал". Първият лежа в продължение на месеци в панделата, но наскоро бе оневинен по 6 обвинения в изнасилване, заради които рискуваше доживототен затвор. Срещу Менди има още две обвинения, заради които прокуратурата иска още един съдебен процес. От своя страна Партей е обвинен от анонимно момиче, че я е изнасилил по време на ваканция в Ибиса. По това време английската полиция все още не може да разследва престъпления, извършени извън страната.

"Томас Партей е сериен изнасилвач, който имаше късмет, защото датата, на която реши да ме изнасили по време на нашата обща ваканция, беше 10 дни преди Обединеното кралство да промени законодателството, което позволява на полицията да разследва престъпления, извършени извън страната - казва жертвата. - Той ме изнасили, остави ме в безсъзнание в леглото, след което отиде на парти в Ибиса, върна се, изсмя ми се в лицето и каза, че не мога да му откажа."

Реклама

Неприятен случай имаше и в Италия, където петима футболисти на третодивизионния "Виртус Верона" са обвинени в групово изнасилване на 20-годишна студентка. Това се е случило в нейния дом, където момичето организирало парти, а насилниците дори заснели сексуалния акт на видео. "Изпих три бири и няколко чаши с джин - разказва студентката. - Стана ми лошо. Чувствах се безпомощна и нямах сили да се защитя, когато осъзнах какво се случва. Молех ги да спрат, но те продължаваха. Накрая единствено имах сили да отида до тоалетната и да повърна."

"Този случай дълбоко ме потресе, не съм предполагал, че наши играчи могат да направят подобно нещо", каза от своя страна президентът на клуба и уволни играчите.

В изнасилване бе обвинен дори и Кристиано Роналдо. Бившият модел Катрин Майорга твърди, че е правила секс против волята си със звездата в хотелска стая в Лас Вегас през 2009 г. Тогава адвокатите на португалеца плащат 375 000 долара на момичето, но близо 10 години по-късно Катрин решава да поиска още 65 млн. евро. В крайна сметка съдът отхвърли иска и Майорга не успя да вземе парите.

Преди повече от 40 години огромен секс скандал разтърсва и българския футбол. Тогава шестима играчи на "Пирин" са арестувани за изнасилване на норвежка туристка в Златни пясъци, където отборът е на лагер. Футболистите се кълнат, че жената е била проститутка и чинно са си платили за нейните услуги. Играчите се изредили на норвежката един след друг, но на сутринта eдин от тях се върнал в стаята на засуканата дама. Двамата се скарали, а тя повикала полиция и посочила "изнасилвачите" си. Варненският съд е безмилостен и осъжда провинилите се на затвор между две и четири години. Сред тях е и бащата на Димитър Бербатов - Иван, който изкарва около две години в затвора в Бобов дол. Всички обвинени футболисти са женени по това време, но съпругата на нито един от тях не се развежда с него.

Реклама
Реклама
Реклама