Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/13784956 www.bgdnes.bg

Саша Илич е царят на смените

Саша Илич е царят на смените в Първа лига! Треньорът на лидера в класирането ЦСКА умело използва резервите си, които му се отплатиха с цели 15 гола от началото на сезона. Последната победа срещу "Берое" с 4:1 също не направи изключение. Тогава влезлите от пейката Браян Морено и Иван Турицов отбелязаха две от попаденията и бяха с решаваща роля за убедителния успех. ЦСКА печели голяма част от мачовете си именно през втората част, когато Илич вкарва жокерите си от резервната скамейка. Най-големият коз на сръбския треньор е Морено. Колумбиецът вече има 8 гола в Първа лига, въпреки че в повечето от мачовете не попада сред титулярите. Морено изпреварва по попадения цялото нападение на седмия в класирането "Левски". Там голмайстор е Марин Петков, който е вкарвал четири пъти, Билал Бари е бил точен два пъти, а бразилците Уелтон и Роналдо само по веднъж, въпреки че са играли в 18 мача.

Неслучайно Саша Илич на няколко пъти подчерта, че в ЦСКА няма титуляри и резерви. Новото правило за 5 смени изцяло работи в полза на "червения" треньор, който перфектно ротира футболистите. Така всички 26 футболисти се чувстват важна част от отбора и никой не може да се оплаче, че не получава достатъчно шансове за изява.

Реклама

"Нашият отбор не се състои само от титуляри, а от всички 26 футболисти и тези, които влязоха от скамейката, дадоха нужната енергия, за да спечелим", каза Илич след победата над "Берое".

Като резерва дебютира и единственото ново попълнение на "червените" през зимата Тобиас Хайнц. Норвежецът се включи изключително силно срещу "Берое" и бе с решаващ принос за разгрома. Очаква се Хайнц да стартира като титуляр в утрешния мач срещу "Ботев" (Пд) на "Армията".

Четете още

Илич: Готови сме

Илич: Готови сме

ЦСКА без нов нападател

ЦСКА без нов нападател

Саша Илич скача здраво на "червените"

Саша Илич скача здраво на "червените"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама