Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/13850220 www.bgdnes.bg

Напрежение в "Левски"! Иво Ивков скочи на Наско Сираков, дълговете растат

Собственикът е отказал оферти за 6 млн. лева

Напрежението в "Левски" продължава да се покачва! Изпълнителният директор на "сините" Иво Ивков атакува собственика Наско Сираков. Юристът разкри, че Сираков е отказал оферти за футболисти за 6 млн. лева, които са били жизненоважни за "синия" клуб. Ивков признава, че има сериозни различия с Наско и е възможно да напусне "Герена". Според директора, основният проблем в "Левски" е управленски, а не финансов.

“Проблемът на "Левски" не е от финансово естество - каза Ивков на пресконференция. Големият проблем на "Левски" е от управленско естество. Казвам го и ви гледам в очите. Имаме различия с висшето ръководство на клуба за тактиките и стъпките, които трябва да се предприемат. Няма нищо лошо в това. Това са различни виждания. Някой от нас греши. Не е изключено да напусна клуба, но съм отговорен човек. Аз съм единственият човек, който подписва от името на клуба. Ще дам на собственика възможност да изберат с кого да ме сменят - той и неговите съветници. Аз трябва да подписвам важни документи в следващите дни. Какво значение има дали ще си подам оставката? Ако има още по-големи различия, най-нормалното нещо е собственикът да ме смени. До мача с ПАОК нямаше никакво вмешателство в моята работа. Моето верую е, че решенията трябва да се вземат в кабинета на изпълнителния директор на "Левски". Без значение как се казва той. Както и Мъри няма да отстъпи от футбола, който проповядва."

Реклама

Директорът призна, че дълговете към НАП продължават да се увеличават, вместо да намаляват. Те вече са 11,5 млн .лева. "Цифрите ще ги видите в моя отчет пред Общото събрание. Те станаха от 10 на 11,5 милиона - разкрива изпълнителният директор. - Те не са никак малко и са натрупани от собственици в годините. Изготвил съм ясна справка през годините, за да се види кога точно клубът е задлъжнявал. Показахме, че това е преодолимо, когато сме заедно и когато работим правилно. Водя преговори няколко пъти с НАП, но малко хора знаят, че успяхме да получим безусловен лиценз. Предстои новия лицензионен период. Провалът на очакваната сделка  с Шолак идва в много тежък период. В последните преговори имаше и техен човек"."

Ивков разкрива, че лично Наско Сираков е спрял продажбите на Хосе Кордоба и Адриан Краев.  "Успяхме да постигнем официални оферти за над 6 млн. лева. Считах тези трансфери за наложителни. Те не се случиха поради забрана за тях в последния момент от висшето ръководство на клуб - от собственика на клуба.", заяви Ивков.

Четете още

"Левски" ще продава акции

"Левски" ще продава акции

Синът на Тодор Батков скочи на Станимир Стоилов, обяви заплатата му

Синът на Тодор Батков скочи на Станимир Стоилов, обяви заплатата му

Вдовицата на Гунди - Величка Маркова: Облаците над "Левски" ще се разсеят

Вдовицата на Гунди - Величка Маркова: Облаците над "Левски" ще се разсеят

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама