Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/13905221 www.bgdnes.bg

"Барса" прасна "Реал" насред Мадрид, "белите" без точен удар

"Барселона" удари с 1:0 големия си съперник "Реал" насред стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид. Това бе първа среща от полуфиналите в турнира за Купата на Испания. Реваншът е на 4 април, а на 19 март ще има още едно Ел Класико, но за първенство, на стадион "Камп Ноу".

На всичко отгоре каталунците бяха без три от най-важните си фигури в състава - Педри, Дембеле и Левандовски.

Реклама

В 26-ата минута "Барса" излезе напред в резултата. Франк Кесие се озова сам срещу Тибо Куртоа, стреля, но вратарят на "Реал" изби. Топката рикушира в Едер Милитао и се върна в мрежата.

Първоначално съдиите свириха засада, но след намесата на ВАР се видя, че такава няма и попадението за гостите бе признато. Преди това в 12-ата минута гол на Карим Бензема за "Реал" правилно бе отменен за засада.

През втората част "Реал" владееше топката доста повече, но така и не застраши вратата на Тер Стеген. Домакините завършиха Ел Класико без да отправят нито един точен удар във вратата на "Барса"! За сметка на това Кесие бе много близо до отбелязване на втори гол за каталунците, но Куртоа прояви страхотен рефлекс.

"Реал" под ръководството на Карло Анчелоти загуби първи мач у дома от 11 месеца насам. Последното им поражение на "Бернабеу" беше срещу "Челси" с 2:3 в Шампионската лига през април 2022 г.

Четете още

Алвеш остава в ареста. Бившият защитник на "Барса" е обвинен в изнасилване

Алвеш остава в ареста. Бившият защитник на "Барса" е обвинен в изнасилване

Камата показа "Камп Ноу" на Миа (снимки)

Камата показа "Камп Ноу" на Миа (снимки)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама