Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/13961877 www.bgdnes.bg

Петев залага на щурм

Новият треньор търси подсилване в атака

Усилване на мощта в атака е първият ход, който Ивайло Петев подготвя след завръщането си начело на "Лудогорец", става ясно от първите тренировки под негово ръководство.

"Орлите" приемат в неделя от 14,45 ч. коравия отбор на "Черно море" и вече нямат право на грешка в желанието си стигнат до поредната си титла. В последния сблъсък за първенството шампионите загубиха от "Пирин", което коства поста и на наставника им Анте Шимунджа. Именно в този двубой словенският специалист бе заложил само един чист нападател в лицето на Игор Тиаго и цели петима халфа. Петев на свой ред изпробва варианти да заложи и на крила, както и на офанзивен халф, който да помага в центъра на атаката. В тази роля се очаква да влезе новото попълнение Тодор Неделев, който получи шанс и миналата седмица, но в не толкова офанзивна роля. 

Реклама

Според Петев, който изведе отбора до първите му две титли и участие в Шампионската лига, другият основен проблем, с който трябва да се справи, е психологическият. Отпадането от Лигата на Конференциите от "Андерлехт" е довело до влизане в низходяща линия, заради което се е стигнало до загубата от "Пирин". В момента е важно и тези негативни чувства да бъдат преодолени. "Настроението в съблекалнята е минорно и това е нормално - коментира Петев още при официалното си представяне. - Затова смятам, че психологията и желанието за победа на този етап са най-важни. Иначе в отбора има достатъчно класни футболисти. Всичко тръгва от главата, има няколко неща за подобряване и ще работим за тях."

Предстоящият в неделя мач е много важен за това как ще тръгнат нещата след завръщането на Петев, признава самият той. "Всичко е в наши ръце. Трябва да побеждаваме във всеки мач. В отбора има много добри играчи и няма да се оправдавам и оплаквам. Сега най-важното е да избера най-добрите 11 за предстоящия мач", коментира наставникът.

Четете още

200 000 евро търси Анте от "Лудогорец"

200 000 евро търси Анте от "Лудогорец"

"Лудогорец" уволни Анте Шимунджа

"Лудогорец" уволни Анте Шимунджа

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама