Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14044635 www.bgdnes.bg

Валери Божинов зове националите: Дайте сърце и душа за България!

Отборът на Кръстаич започва да играе модерен футбол, казва Божигол

"Със сърце и душа националите на България трябва да се хвърлят в квалификациите за Евро 2024 срещу Черна гора и Унгария, това е в основата на бъдещите успехи!" С тези думи централният нападател Валери Божинов надъхва отбора на селекционера Младен Кръстаич преди първите мачове по пътя към първенството на Стария континент в Германия догодина.

"Лъвовете" се изправят срещу черногорците в петък от 19 ч. в Разград и гостуват на маджарите в понеделник от 21,45 в Будапеща. "Вярвам в българските момчета - категоричен е Божигол пред "България Днес". - Сигурен съм, че ще се раздадат докрай и ще оставят сърцата си на терена. Вярно е, че нашите съперници имат футболисти, които играят в по-силни европейски отбори. Но ние можем да покажем себераздаване, което да ни изведе до победи." 

Реклама

Валери Божинов е част от отбора, който за последен път играе на голям футболен форум - Евро 2004 в Португалия. По това време Божигол е тийнейджър, днес е видял какво ли не в спорта.

"Кръстаич подмлади и сплоти отбора, това са предпоставки за добри резултати - коментира Валери. - Селекционерът на България има богат опит и като играч, и като треньор. В момента нашият състав може и да не разполага със звезди, но ако сме обединени в юмрук, можем да нараним съперниците." Божинов анализира и възможностите, които се отварят пред нашите национали при добри мачове за България. 

"Двубоите за националния тим може да се окажат онзи трамплин, който да изстреля някои от талантливите ни играчи в по-голямо първенство", категоричен е Валери Божинов, който остава оптимист за по-доброто бъдеще на родния футбол.

Четете още

(Видео) Валери Божинов с признание: Бат Коко Динев ме запозна с Алисия

(Видео) Валери Божинов с признание: Бат Коко Динев ме запозна с Алисия

Култово видео: Валери-младши носи торта на Божигол в съблекалнята!

Култово видео: Валери-младши носи торта на Божигол в съблекалнята!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама